Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Margot Wallström (S) har meddelat att hon kommer att avgå som utrikesminister. Foto: Pontus Lundahl/TT

Margot Wallström avgår: Finns saker man ångrar

Utrikesminister Margot Wallström (S) kommer att avgå i förtid. Hon har meddelat statsminister Stefan Löfven att hon vill sluta efter fem år på posten. – Det är klart att det både finns saker som man ångrar och saker som man hade velat lägga upp på ett annat sätt, säger hon bland annat när hon summerar sin tid på posten.

Nyheter · Publicerad 17:01, 6 sep 2019

(Uppdaterad)

Som förklaring till vad som fick henne bestämma sig för att avgå nämner hon ett uttryck hon fick se i en bok: ”Vad ska du göra med resten av ditt liv?” löd bokcitatet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...