Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Maranatamöte med fokus på förnyelse

För tredje sommaren i rad anordnas det nu en konferens i Maranataväckelsens anda på Kåfalla herrgård utanför Lindesberg. Årets så kallade andliga förnyelsekonferens startade på onsdagskvällen, pågår till och med söndag och följs av en evangelistträff på måndag.

Nyheter · Publicerad 16:00, 1 jun 2023

Enligt annonseringen ska det vara mycket plats för budskapet om tidens ände och Jesu tillkommelse på mötena.

Medverkande är bland annat Ingemar Helmner, Ove Marcelind, Donald Bergagård, Carl-Gustav Severin, samt Göran och David Duveskog.

Konferensen följs även av en samling för evangelister på platsen som äger rum på måndagen.

Under evenemanget 2021, som ett hundratal deltagare samlades till, beskrev den då 85-årige Maranataveteranen och initiativtagaren Donald Bergagård det hela som en nygammal konferens.

– Det handlar inte om att upprepa något; jag lever i det här varje dag. Det här är en nygammal konferens, inspirerad av samme helige Ande som förr, sade han.

På konferensen sommaren 2022 betonades vikten av att inte bara vänta på ”den stora väckelsen” utan att ta de tillfällen som ges i vardagen.

– Om vi är många som tänder små eldar i vår omgivning, så blir det en större eld så småningom, sade Bergagård då.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00