Vår nöd, som är kortvarig och väger lätt, bereder åt oss en väldig och överväldigande härlighet som väger tungt och varar för evigt.
2 Korintierbrevet 4:17

Världen idag

Många unga tog dopbeslut efter Hillsongs sommarläger

Fler än 1 100 ungdomar deltog i Hillsong Sveriges ungdomsläger Summercamp. Hittills har 114 av dessa unga människor beslutat sig för att vandra dopets väg.

– Underbart när unga människor väljer att följa Jesus och ta sin tro på allvar, säger Andreas Nielsen, huvudpastor i Hillsong Sverige, till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 07:00, 17 aug 2022

För ett antal år sedan höll Hillsong sitt stora sommarläger för ungdomar på västgötska Nyhem. Men sedan pandemin drabbade världen har man kört enligt ett nytt upplägg.

– Ett läger ute på Skärholmen, på västkusten, och ett på Kaggeholm i Stockholm.

Andreas Nielsen, som tjänstgjort som pastor i 27 år, berättar att han aldrig tidigare upplevt hur ungdomar fick möta Gud på det sätt som skedde under lägerveckan.

– Andlig utgjutelse och gudsmöten på ett sätt som varit helt otroligt. Ett gudsmöte i tonåren förändrar inriktningen för hela livet, oavsett vilka vägar livet tar bär man med sig det, säger han.

Amerikanske förkunnaren Reggie Dabbs gästade lägret.

– Varje år talar han till två miljoner ungdomar på skolor i USA. En otrolig förkunnare.

– Det som imponerar mest på mig är att när mötet är klart, då tar han fram en stol och sätter sig bredvid scenen. I timmar efteråt ber han med ungdomar, gråter med dem och kramar dem. Jag har aldrig sett något liknande i hela mitt liv, berättar Andreas Nielsen.

Till följd av gudsmötena under lägret har 114 unga människor bestämt sig för att följa Jesus i dopet. Andreas Nielsen anar att ytterligare några kommer att ansluta sig till denna skara innan dophögtiden äger rum på söndag.

– Underbart när unga människor väljer att följa Jesus och ta sin tro på allvar. Dopet är väldigt definierande, det är ett beslut som man kan stå på under resten av sitt liv, säger han.

Summercamp rönte ett stort intresse bland ungdomar i åldrarna mellanstadiet, högstadiet, respektive gymnasiet. 1 100 deltagare samt 490 volontärer deltog i en vecka med fullt ös från morgon till kväll.

– Vi hade möten på morgonen och så klart en massa fritidsaktiviteter – lekar, fotboll och tävlingar. Sedan hade vi stora kvällsmöten, avslutar Andreas Nielsen.

Ett gudsmöte i tonåren förändrar inriktningen för hela livet...

Både möjligheter och faror med ett mediedominerat samhälle

Ledare Drottning Elizabeth II symboliserar på flera områden de stora förändringar som skett i västvärlden... lördag 24/9 00:10

Putin trappar upp sitt krig – hur ska vi som kristna tänka?

Ledare I helgen har Vladimir Putin annonserat ”folkomröstningar” i de ockuperade regionerna Luhansk,... fredag 23/9 00:10

Hemliga dokument får granskas i Trump-utredning

USA. USA:s justitiedepartement får återigen tillåtelse att granska de hemliga dokument som beslagtogs... söndag 25/9 07:00

Om kristenheten och valresultatet

Ledarkrönika Sverige är i process att få en ny regering. Sådana lägen, när fasta strukturer luckras upp, fogas... torsdag 22/9 00:10

Klimatkamp utan Gud kan skada både samhälle och miljö

Ledare Tolv klimataktivister limmar fast sig själva på E4:an med trafikkaos och livsfara för människor som... torsdag 22/9 00:10

Pingstledare ska inspireras, utrustas och utmanas

Konferens. Den årliga konferensen Pingst Ledare är till för alla som i pingstförsamlingar runt om i Sverige... lördag 24/9 18:00

Därför backar Kyrkornas världsråd i Israelkritiken

Israelkommentar I efterdyningarna av det svenska riksdagsvalet har det noterats att de unga väljarna skiljer sig...
Följ Världen idag i sociala medier