Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Många unga tog dopbeslut efter Hillsongs sommarläger

Fler än 1 100 ungdomar deltog i Hillsong Sveriges ungdomsläger Summercamp. Hittills har 114 av dessa unga människor beslutat sig för att vandra dopets väg.

– Underbart när unga människor väljer att följa Jesus och ta sin tro på allvar, säger Andreas Nielsen, huvudpastor i Hillsong Sverige, till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 07:00, 17 aug 2022

För ett antal år sedan höll Hillsong sitt stora sommarläger för ungdomar på västgötska Nyhem. Men sedan pandemin drabbade världen har man kört enligt ett nytt upplägg.

– Ett läger ute på Skärholmen, på västkusten, och ett på Kaggeholm i Stockholm.

Andreas Nielsen, som tjänstgjort som pastor i 27 år, berättar att han aldrig tidigare upplevt hur ungdomar fick möta Gud på det sätt som skedde under lägerveckan.

– Andlig utgjutelse och gudsmöten på ett sätt som varit helt otroligt. Ett gudsmöte i tonåren förändrar inriktningen för hela livet, oavsett vilka vägar livet tar bär man med sig det, säger han.

Amerikanske förkunnaren Reggie Dabbs gästade lägret.

– Varje år talar han till två miljoner ungdomar på skolor i USA. En otrolig förkunnare.

– Det som imponerar mest på mig är att när mötet är klart, då tar han fram en stol och sätter sig bredvid scenen. I timmar efteråt ber han med ungdomar, gråter med dem och kramar dem. Jag har aldrig sett något liknande i hela mitt liv, berättar Andreas Nielsen.

Till följd av gudsmötena under lägret har 114 unga människor bestämt sig för att följa Jesus i dopet. Andreas Nielsen anar att ytterligare några kommer att ansluta sig till denna skara innan dophögtiden äger rum på söndag.

– Underbart när unga människor väljer att följa Jesus och ta sin tro på allvar. Dopet är väldigt definierande, det är ett beslut som man kan stå på under resten av sitt liv, säger han.

Summercamp rönte ett stort intresse bland ungdomar i åldrarna mellanstadiet, högstadiet, respektive gymnasiet. 1 100 deltagare samt 490 volontärer deltog i en vecka med fullt ös från morgon till kväll.

– Vi hade möten på morgonen och så klart en massa fritidsaktiviteter – lekar, fotboll och tävlingar. Sedan hade vi stora kvällsmöten, avslutar Andreas Nielsen.

Ett gudsmöte i tonåren förändrar inriktningen för hela livet...

Niklas Piensohos bibelstudier väcker sorg hos medlemmar i Filadelfia

Bibelstudierna ”Brännande frågor”, där Niklas Piensoho ifrågasatt den klassiska kristna synen på... torsdag 30/3 10:12

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Torsdagstidningar försenade på grund av trafikkaos

Distribution. Utdelningen av Världen idags tryckta torsdagstidningar kommer dessvärre att bli försenad till... torsdag 30/3 08:30

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00