Den vises hjärta gör hans mun klok och främjar lärdom på hans läppar.
Ordspråksboken 16:23

Världen idag

Många unga tog dopbeslut efter Hillsongs sommarläger

Fler än 1 100 ungdomar deltog i Hillsong Sveriges ungdomsläger Summercamp. Hittills har 114 av dessa unga människor beslutat sig för att vandra dopets väg.

– Underbart när unga människor väljer att följa Jesus och ta sin tro på allvar, säger Andreas Nielsen, huvudpastor i Hillsong Sverige, till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 07:00, 17 aug 2022

För ett antal år sedan höll Hillsong sitt stora sommarläger för ungdomar på västgötska Nyhem. Men sedan pandemin drabbade världen har man kört enligt ett nytt upplägg.

– Ett läger ute på Skärholmen, på västkusten, och ett på Kaggeholm i Stockholm.

Andreas Nielsen, som tjänstgjort som pastor i 27 år, berättar att han aldrig tidigare upplevt hur ungdomar fick möta Gud på det sätt som skedde under lägerveckan.

– Andlig utgjutelse och gudsmöten på ett sätt som varit helt otroligt. Ett gudsmöte i tonåren förändrar inriktningen för hela livet, oavsett vilka vägar livet tar bär man med sig det, säger han.

Amerikanske förkunnaren Reggie Dabbs gästade lägret.

– Varje år talar han till två miljoner ungdomar på skolor i USA. En otrolig förkunnare.

– Det som imponerar mest på mig är att när mötet är klart, då tar han fram en stol och sätter sig bredvid scenen. I timmar efteråt ber han med ungdomar, gråter med dem och kramar dem. Jag har aldrig sett något liknande i hela mitt liv, berättar Andreas Nielsen.

Till följd av gudsmötena under lägret har 114 unga människor bestämt sig för att följa Jesus i dopet. Andreas Nielsen anar att ytterligare några kommer att ansluta sig till denna skara innan dophögtiden äger rum på söndag.

– Underbart när unga människor väljer att följa Jesus och ta sin tro på allvar. Dopet är väldigt definierande, det är ett beslut som man kan stå på under resten av sitt liv, säger han.

Summercamp rönte ett stort intresse bland ungdomar i åldrarna mellanstadiet, högstadiet, respektive gymnasiet. 1 100 deltagare samt 490 volontärer deltog i en vecka med fullt ös från morgon till kväll.

– Vi hade möten på morgonen och så klart en massa fritidsaktiviteter – lekar, fotboll och tävlingar. Sedan hade vi stora kvällsmöten, avslutar Andreas Nielsen.

Ett gudsmöte i tonåren förändrar inriktningen för hela livet...

Yttre motstånd har aldrig lyckats besegra Kyrkan

Ledare När trycket ökar för den kristna kyrkan i vårt land kan det vara klokt att blicka tillbaka i... fredag 3/2 00:10

Regeringen vill göra det förbjudet att delta i terrorgrupp

Politik. Regeringen går vidare med en lagrådsremiss för att kriminalisera deltagande i terrororganisation. –... fredag 3/2 13:00

SAU:s nye ledare vill ”möblera för gudsmöten”

Församling. Från pastor till generalsekreterare för Svenska alliansmisionens ungdom (SAU). Den 1 mars... fredag 3/2 12:02

Att hålla ihop C blir Demiroks svåra nöt

Ledare Efter att Muharrem Demirok under torsdagen valdes till ny Centerledare, efter Annie Lööfs drygt... fredag 3/2 00:00