Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Många kom till tro när Stakset besökte Piteå

60–80 personer gensvarade på frälsningsinbjudan när Sebastian Stakset i helgen predikade i fullsatta Storstrands kursgård i lördags.

Nyheter · Publicerad 17:15, 8 mar 2018

Lokala kyrkor hade tillsammans med LP-verksamheten i Piteå bjudit in Sebastian Stakset för att tala på olika platser runt om i kommunen under helgen. 

På lördagen var det fullsatt på Storstrand kursgård som har sittplatser för 600 personer. 

– Det var alla möjliga människor som kom, även ungdomar som är fast i missbruk, säger Håkan Nylander, föreståndare för LP-verksamheten i Piteå.

Det fanns inget tema för helgen "utan allt var lett av den helige Ande”, berättar han, och säger att Sebastian Stakset bland annat pratade om att lämna allt och följa Jesus. 

Förutom förkunnelse och vittnesbörd spelade han även låtar från sitt nya album. Tacksam berättar han på sin Facebooksida om det som hände under helgen: 

"Folk blev befriade från mörker. Familjer blev hela och barn sa förlåt till sina föräldrar och föräldrar sa förlåt till sina barn. Ångest försvann från människor! Hat försvann! Depression försvann! Självmordstankar försvann! Ungdomar satt ensamma och grät i bänkraderna för att dom kände sig älskade av Gud!”

Beskrivningen bekräftas av Håkan Nylander i Piteå.

– Jag fick be för unga killar där tårarna bara rann ner för deras kinder. En kille som varit deprimerad, berättade att han kände sig lyft efter förbön. Det gjorde att han ringde till tre av sina kompisar som kom till gudstjänsten och blev frälsta, säger han. 

I ett sms som Håkan Nylander fick från en deltagare stod: "Tack för i kväll. Jag känner mig fri själen.”

Mellan 60-80 personer uppges ha tagit emot Jesus på fredagen. Under lördagen var det svårare att räkna hur många som kom fram vid inbjudan till omvändelse för "det bara strömmade fram folk", berättar Håkan Nylander. 

Han tror att helgen är ett resultat av ett digert förarbete. 

– Många i vårt land har varit på knä och bett till Gud för väckelse. Om inte detta är det vi ser, så vet jag inte vad jag ska kalla det. Guds Ande var starkt utgjuten. 

För att kunna ta hand om de människor som kommit till tro kommer man att arrangera tre uppföljningsträffar. 

– Vi ska fortsätta att tala om Jesus och relationen med honom. Tro kommer av predikan, säger Håkan Nylander. 

Jag fick be för unga killar där tårarna bara rann ner för deras kinder. En kille som varit deprimerad berättade att han kände sig lyft efter förbön.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...