Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Många frälsta när YWAM:s missionsturné nådde Sverige

Många unga människor har blivit frälsta och helade. Om det vittnar YWAM-teamet Circuit Riders efter ett besök i Sverige i förra veckan.

– Unga människor i Sverige är verkligen hungriga efter Jesus, säger teamledaren Iona Clark till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 08:00, 5 feb 2023

Kalifornienbaserade Circuit Riders är en del av den stora missionsorganisationen YWAM (Youth with a mission) och har just nu 25 team med ungdomar som reser runt på turnén i ”Carry the love”. Ett av teamen – med 15 ungdomar från länder som USA, England, Australien och Finland – har tillbringat de senaste veckorna i Sverige. De har besökt Uppsala, Stockholm och Jönköping.

– Jag känner mig upprymd och full av tro, säger Iona Clark och berättar att de fått be med flera personer till frälsning och åtskilliga har vittnat om helande efter förbön.

När Världen idag ringer upp Iona Clark har teamet precis lämnat Sverige och befinner sig i Norge för nästa etapp på turnén. Men hon är full av minnen från veckorna i Sverige. Hon berättar att de under besöket fått be med mer än 47 personer till frälsning under deras turné i tre svenska samt två norska städer.

I de tre svenska städerna har teamet även hållit i möten där de tränat och inspirerat i evangelisation och hur man kan be för människor. Bara i Uppsala kom 40 studenter till träningen, som sedan tillsammans med Circuit Riders-teamet gick ut för att evangelisera på stadens gator. Det är också just där, på städernas gator, som de sett fått se flest människor möta Jesus.

– Så fort vi ser unga människor så sätter vi oss ner och pratar med dem, säger Iona Clark.

– För oss är det normalt att vi går till en hamburgerrestaurang efter ett event och får se fyra människor ge sina liv till Jesus medan våra ordrar görs i ordning.

Utöver att många tagit emot frälsning vittnar Circuit Riders-teamet även om många helanden. I ett klipp på Instagram berättar en från teamet exempelvis om hur de bett för en ung person, som blev helad från ryggsmärtor i samma stund som de bad.

– Jag vet inte hur många som blivit helade, men vid varje event har det varit många.

– Vi delar evangeliet och det är den största äran och nöjet som finns, utbrister Iona Clark.

Vid besöket i Jönköping fick de be för 25 personer som led av depression och ångest. Det är också Iona Clarks eget starkaste minne från resan i Sverige.

– Vi hade en underbar bönestund med var och en av alla dessa personer, berättar hon.

Circuit Riders-teamet återvänder till Sverige igen redan den 18–19 februari för ett besök i Örebro, med en kväll i Citykyrkan den 18 februari.

För oss är det normalt att vi går till en hamburgerrestaurang efter ett event och får se fyra människor ge sina liv till Jesus ...

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Allt fler produkter kan framkalla allergier

År 2008 var 725 produkter tillgängliga för konsumenter märkta som allergiframkallande. Tolv år... måndag 27/3 05:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10