Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Många frälsta efter ovanligt bönemöte vid Treriksröset

När kristna samlades för att be vid Treriksröset i fredags fanns representanter för Sverige, Norge och samerna med – men inte Finland. Det skulle det dock bli ändring på. – Vi fick se att Herren förser, berättar evangelisten Sebastian Stakset som var en av dem som deltog.

Nyheter · Publicerad 07:00, 13 jun 2018

I helgen besökte Sebastian Stakset och hans team Kiruna. Det började på fredagskvällen med en samling i ”Ungdomens hus” där sju personer tog emot Jesus som sin frälsare. Atmosfären kändes dock tung, berättar Stakset.

På lördagen skulle teamet samt lokala kristna ledare be för Sverige, Norge och Finland vid Treriksröset.

– När vi bad i Hassela på nationaldagen förra året upplevde vi att Gud sa att vi skulle till Kiruna och Treriksröset. Nu blev det så, säger Sebastian Stakset.

Han berättar att representanter från Sverige, Norge och samerna, nu flög med helikopter till Treriksröset, men tyvärr fanns ingen från Finland med.

– När vi hade landat, kommit ut till Treriksröset och just skulle börja be och dela nattvard kom plötsligt en kvinna och hennes man ut genom skogen.

Det visade sig att kvinnan var både finsk och kristen och hade gått i flera timmar för att nå fram till Treriksröset.

– Vi fick se att Herren förser, precis som han försåg Abraham med ett djur att offra, säger Sebastian Stakset.

Paret tyckte, enligt Stakset, inte att det hela var särskilt konstigt, utan förstod att det ”var Gud som hade ordnat allt”, och var gärna med och bad.

– Det var så starkt! säger Stakset.

På lördagskvällen hölls ett konsertmöte i Kiruna kyrka och nu var atmosfären helt annorlunda, berättar den 32-årige evangelisten.

– Unga personer som hade försökt ta sina liv fick hopp, folk stod och grät och vi fick be frälsningsbön med 30 personer, säger han.

Även Fjällkyrkan-medlemmen Håkan Enoksson, som tillsammans med sin fru Marie höll i möteshelgen, gläds över det inträffade.

– Det har varit en väldigt bra och fin helg. Vi känner oss glada och uppmuntrade, säger han.

Han berättar att helgen avslutades med ett möte i Gällivare, som liksom kvällsmötet i Kiruna, drog ovanligt mycket folk.

– Även där var det flera personer som tog emot Jesus. Många gick fram till förbön för depression och annat, säger han.

Nu väntar ett uppföljningsarbete för kyrkorna. Håkan Enoksson berättar att detta kommer utgöras av personlig kontakt och eventuellt en Alphakurs i Kiruna.

Sebastian Stakset tror att svensk kristenhet behöver börja be för norra Sverige.

– Sverige har tagit mycket från Kiruna. Vi har lastat vagnar tunga med järnmalm och kört söderut, vi har tagit mark från samerna och vi har låtit nästan alla pengar som LKAB tjänar gå till huvudstaden. Det är dags att Sverige ger tillbaka till Kiruna och norr.

När vi bad i Hassela på nationaldagen förra året upplevde vi att Gud sa att vi skulle till Kiruna och Treriksröset.

SD säkrade budgetseger för M och KD

Politik. Det blir Moderaternas och Kristdemokraternas ekonomiska politik som styr riket nästa år. Sverigedemokraterna säkrade segern för M och KD när...

Vår bild av Israel stämmer inte

Israelkommentar Israelkommentar. Operation Northern Shield, där Israel avslöjar Hizbollahs terrortunnlar från Libanon in i Israel, utgör ett tydligt exempel på vad som är fel i...

Hebrew University utan hebreiska?

Studier. På Hebrew University har man i dagarna godkänt att delar av undervisningen ska genomföras på engelska i stället för hebreiska. Beslutet har skapat...

När FN blir språkrör för diktaturer och terror-regimer

FN FN:s beslut förra veckan att inte godta den USA- och EU-stödda resolution som fördömde Hamas, kom efter intensiv aktivitet från den...