Ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner. Ni är mina vänner, om ni gör vad jag befaller er.
Johannesevangeliet 15:13–14

Världen idag

Många deltog i marsch mot slaveri

Tiotusentals människor runt om i världen ägnade lördagen åt Walk for Freedom, en vandring mot slaveriet. Manifestationer genomfördes i flera svenska städer.

– Vi är jätteglada över att åter vara ute på gatorna. Totalt deltog en bra bit över tusen personer i Sverige, berättar Anna Aledahl, koordinator i arrangerande A21 Sverige.

Nyheter · Publicerad 15:56, 18 okt 2021

I dag, den 18 oktober, är det EU:s anti-traffickingdag. Den globala organisationen A21, som arbetar mot människohandel, uppger att 40 miljoner människor världen över är utsatta för någon form av slaveri. I lördags anslöt sig stora skaror människor till Walk for Freedom, vars syfte är att belysa lidandets omfattning.

– Flera städer var med och arrangerade Walk for Freedom för första gången. Ju mer vi kan öka medvetenheten, desto mer kan vi minska sårbarheten, säger Anna Aledahl.

Den rådande pandemin sätter ännu stopp för stora folksamlingar på många platser. Därför blev delar av det globala arrangemanget, precis som ifjol, även digitalt för att kunna engagera så många som möjligt.

– Många länder befinner sig helt i lockdown.

– Den digitala världen är ett viktigt arbetsredskap. Förra året nådde vi fram med vårt budskap till 80 miljoner användare av sociala medier, säger Anna Aledahl.

I Stockholm var församlingen Hillsong Church arrangörer av Walk for Freedom, som ägde rum i ytterligare åtta svenska städer, från Örnsköldsvik i norr till Växjö i syd.

– Vi på A21 är initiativtagare, sedan kliver olika kyrkor och organisationer in som lokala arrangörer, berättar Anna Aledahl.

”Ju mer vi kan öka medvetenheten, desto mer kan vi minska sårbarheten.”

En nystart för Sverige – eller en smart uppstart på valrörelsen?

Ledare Så fick Sverige en ny regering och det politiska kaoset är för tillfället avvärjt. En... torsdag 2/12 00:10

Folkmord i Xinjiang bäddar för hård dom

Ledare Att Kinas president, Xi Jinping, nu formellt kan knytas till interneringslägren för uigurer kom... torsdag 2/12 00:10

Varje cell kommer att fortsätta hävda att vi är antingen man eller kvinna.

Ledarkrönika Man kan säga mycket om den nyliga debattartikeln i Expressen där företrädare för Liberala... torsdag 2/12 00:09

Gud är inte längre bort än att han sträcker ut sin hand till dig när du ropar.

Inför söndag Den här söndagen har kyrkoårstemat ”Guds rike är nära”. Tänker vi i tid, eller rum? Tänk, vad det... torsdag 2/12 00:00

Levande ljus är inte den största brandrisken

Säkerhet. Advent är här, en hektisk tid för brandkår och räddningstjänst. Men tvärtemot vad många tror är det... torsdag 2/12 05:00

Finns lösningen på dagens politiska kaos på Sinai berg?

Israelkommentar Dagens samhällskris och ökade polarisering har gett det mosaiska förbundet på berget Sinai ny...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier