Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Många deltog i marsch mot slaveri

Tiotusentals människor runt om i världen ägnade lördagen åt Walk for Freedom, en vandring mot slaveriet. Manifestationer genomfördes i flera svenska städer.

– Vi är jätteglada över att åter vara ute på gatorna. Totalt deltog en bra bit över tusen personer i Sverige, berättar Anna Aledahl, koordinator i arrangerande A21 Sverige.

Nyheter · Publicerad 15:56, 18 okt 2021

I dag, den 18 oktober, är det EU:s anti-traffickingdag. Den globala organisationen A21, som arbetar mot människohandel, uppger att 40 miljoner människor världen över är utsatta för någon form av slaveri. I lördags anslöt sig stora skaror människor till Walk for Freedom, vars syfte är att belysa lidandets omfattning.

– Flera städer var med och arrangerade Walk for Freedom för första gången. Ju mer vi kan öka medvetenheten, desto mer kan vi minska sårbarheten, säger Anna Aledahl.

Den rådande pandemin sätter ännu stopp för stora folksamlingar på många platser. Därför blev delar av det globala arrangemanget, precis som ifjol, även digitalt för att kunna engagera så många som möjligt.

– Många länder befinner sig helt i lockdown.

– Den digitala världen är ett viktigt arbetsredskap. Förra året nådde vi fram med vårt budskap till 80 miljoner användare av sociala medier, säger Anna Aledahl.

I Stockholm var församlingen Hillsong Church arrangörer av Walk for Freedom, som ägde rum i ytterligare åtta svenska städer, från Örnsköldsvik i norr till Växjö i syd.

– Vi på A21 är initiativtagare, sedan kliver olika kyrkor och organisationer in som lokala arrangörer, berättar Anna Aledahl.

”Ju mer vi kan öka medvetenheten, desto mer kan vi minska sårbarheten.”

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00