Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Många deltog i marsch mot slaveri

Tiotusentals människor runt om i världen ägnade lördagen åt Walk for Freedom, en vandring mot slaveriet. Manifestationer genomfördes i flera svenska städer.

– Vi är jätteglada över att åter vara ute på gatorna. Totalt deltog en bra bit över tusen personer i Sverige, berättar Anna Aledahl, koordinator i arrangerande A21 Sverige.

Nyheter · Publicerad 15:56, 18 okt 2021

I dag, den 18 oktober, är det EU:s anti-traffickingdag. Den globala organisationen A21, som arbetar mot människohandel, uppger att 40 miljoner människor världen över är utsatta för någon form av slaveri. I lördags anslöt sig stora skaror människor till Walk for Freedom, vars syfte är att belysa lidandets omfattning.

– Flera städer var med och arrangerade Walk for Freedom för första gången. Ju mer vi kan öka medvetenheten, desto mer kan vi minska sårbarheten, säger Anna Aledahl.

Den rådande pandemin sätter ännu stopp för stora folksamlingar på många platser. Därför blev delar av det globala arrangemanget, precis som ifjol, även digitalt för att kunna engagera så många som möjligt.

– Många länder befinner sig helt i lockdown.

– Den digitala världen är ett viktigt arbetsredskap. Förra året nådde vi fram med vårt budskap till 80 miljoner användare av sociala medier, säger Anna Aledahl.

I Stockholm var församlingen Hillsong Church arrangörer av Walk for Freedom, som ägde rum i ytterligare åtta svenska städer, från Örnsköldsvik i norr till Växjö i syd.

– Vi på A21 är initiativtagare, sedan kliver olika kyrkor och organisationer in som lokala arrangörer, berättar Anna Aledahl.

”Ju mer vi kan öka medvetenheten, desto mer kan vi minska sårbarheten.”

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00