Herre min Gud, många är undren du gjort och tankarna du tänkt för oss. Inget kan liknas vid dig.
Psaltaren 40:6

Världen idag

Lukas Berggren är tacksam över de år han har funnits på Världen idag. Foto: Rickard L Eriksson

Lukas Berggren slutar som vd och chefredaktör

Lukas Berggren har bett att få kliva av tjänsten som vd och chefredaktör för Världen idag. – Vi känner stor tacksamhet till Lukas för allt han har betytt för tidningen, säger styrelsens ordförande Per-Olof Eurell.

Nyheter · Publicerad 09:32, 10 jun 2019

Lukas Berggren har de senaste månaderna haft en time out på grund av familjeskäl. Nu väljer han att lämna rollen som chefredaktör, vd och ansvarig utgivare på Världen idag.  
– Han känner att han under rådande omständigheter inte kan stå i den här rollen och utföra det arbete som krävs, säger Per-Olof Eurell och berättar att styrelsen accepterade avgången vid sitt möte på tisdagen. 

Under mötet gick man också igenom året som gått och kan konstatera att det är det bästa år tidningen någonsin haft. 

– Vi ser en fantastiskt positiv utveckling med ökat antal prenumerationer, breddad läsekrets och genomslag för våra magasin. Vi har gått från tre- till fyradagars-utgivning och har fått en ekonomi som är i god balans. 

– Det finns en väldig tacksamhet från styrelsen för det arbete Lukas har gjort genom åren och det han stått för med både tydlighet, saklighet och värme. Tidningen är i dag inte bara en inomkristen angelägenhet utan når ut långt. Lukas kommer vara saknad av många, säger Per-Olof Eurell.

Lukas Berggren själv är tacksam över de år han har funnits på tidningen. 

– Det finns förstås många roliga minnen från tiden på Världen idag, men roligast har nog mötet med alla engagerade läsare och samarbetet med alla fina människor varit.

Tillsammans har vi fått vara med om att påverka olika saker och jag är tacksam över det vi har åstadkommit. 

Vad som väntar Lukas Berggren nu vet han inte ännu. 

– Jag trivs med att kommunicera, utveckla och driva saker framåt, så det kommer jag säkert fortsätta med på något sätt. Men exakt var vet jag inte.

En sista hälsning vill han skicka med till alla Världen idags läsare. 

– Jag vill uttrycka ett varmt och innerligt tack för stöd, uppmuntran och förböner under de här åren. Det har burit mig, inte minst genom en del tuffa passager. Jag hoppas att mina efterträdare ska få möta samma kärleksfulla stöd som jag har gjort. 

Tills vidare går Jonas Adolfsson, i dag redaktionschef, in som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare och Annika Gunnarsson, administrativ chef, blir tillförordnad vd. 

– Vi känner mycket stort förtroende för de här personerna och vet att de kommer att göra ett bra jobb. Vi kommer inte att hasta fram något men arbetar samtidigt med en långsiktig lösning och tror att Gud leder oss i det, säger Per-Olof Eurell.

Jag vill uttrycka ett varmt och innerligt tack för stöd, uppmuntran och förböner under de här åren.

Ökad försäljning på Systembolaget

Konsumtion. Coronapandemin har bidragit till att öka Systembolagets försäljning markant. Försäljningsvolymen... torsdag 16/7 14:28

Rätt underlag krävs för hållbara lösningar

Ledare Så snart som ett fenomen kan kopplas samman med invandringen rör vi oss i Sverige på minerad mark.... onsdag 15/7 00:00

Rapport: Trumps asylpolitik hjälper få förföljda kristna

USA. Rekordfå av världens mest förföljda kristna får asyl i USA, konstaterar en färsk rapport från Open... torsdag 16/7 11:27

John Derneborg: Med stor respekt hade jag förmånen att sitta ner med en åldrad Berthil Paulson

Gästledare När jag var pastor i ett område som kallas Nordmarken i sydvästra Värmland, så var det väldigt... torsdag 16/7 00:10

Palestinier uttalade sig positivt om Israel – greps

Israel. Flera palestinier som nyligen uttryckte sitt stöd för Israels eventuella fulla övertagande av delar... onsdag 15/7 16:23

Kan en kristen bära vapen?

Mot väggen Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även...

Profetisk rörelse tuktade och befruktade Vineyard

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 4/10). Guds helige Ande kom genom profeter med en förnyelsens vind till Vineyardrörelsen. Gud ville fostra...