Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Stäng Systembolaget, ber nu många inom nykterhetsrörelsen makthavarna. Foto: Henrik Montgomery/TT

LP vädjar till politikerna: Stäng Systembolaget

LP-verksamheten, som bedriver missbrukarvård på kristen grund, går på sin hemsida ut med en önskan om att strypa alkoholtillgången.

”Vi har inte råd att se våra barn och unga krascha i hopplöshet och psykisk ohälsa”, skriver man.

Nyheter · Publicerad 07:00, 24 apr 2020

Från barnrättsorganisationer och nykterhetsrörelsen höjs nu allt fler röster för åtgärder som kan få drickandet att minska.

”I speciella tider behövs extraordinära åtgärder”, menar LP på sin webbplats och önskar att Systembolaget ska stängas under coronapandemin.

”Massor av barn drabbas av en dubbel otrygghet just nu. Systembolagets ökade försäljning kan knappast någon glädja sig över förutom de som håvar in vinsten”.

Många vuxna får sina rutiner rubbade och det tillsammans med oro för corona kan bli skäl att ta till flaskan.

”Alkohol är en våldsdrog. Ofta går det över styr. Så fungerar detta med alkohol. Barn blir utsatta och de ser sina föräldrar utsätta varandra för våld och övergrepp”.

”I LP-verksamheten möter vi tusentals kvinnor, barn och män som trasats sönder både psykiskt och fysiskt. Vi hör ständigt tragiska berättelser om egna erfarenheter som offer eller förövare”.

För barnens skull önskar man nu efter att beslutsfattare ska agera.

”Vi måste ta vuxenansvar, stå för trygghet och hopp. Efter krisen vill vi kunna se barnen i ögonen och säga att vi inte tittade åt ett annat håll fast vi visste hur de hade det”, skriver LP.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10