Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Lovsångsledare från hela världen samlas i Stockholm

Låtskrivare och lovsångsledare från en rad länder samlas till veckan i Stockholm för att skriva lovsånger ihop, men också för att hålla en lovsångskväll i S:ta Clara kyrka.

Nyheter · Publicerad 11:00, 6 jun 2023

En internationell lovsångskväll med Jesus Kristus i centrum. Så beskrivs ett evenemang som hålls i S:ta Clara kyrka i centrala Stockholm på nationaldagen.

Under nästa vecka samlas lovsångsledare och låtskrivare från USA, Brasilien, England, Norge, Finland och Sverige för en låtskrivarcamp där ett drygt 20-tal personer medverkar.

Bakom det hela ligger svenska skivbolaget David Media tillsammans med de utländska musikbolagen Integrity Music och Onimusic, som en del av Integritys Revere-projekt.

– Deras motto är att det ska vara vördnadsfull lovsång. Vi vill gå tillbaka till enkelheten, tillbaka till Jesus där fokus är på honom och inte på hur lovsången ska låta, säger Mia Runeson från David Media.

Svenska David Media har i över 20 år samarbetat med Integrity Music – som ger ut musik med kända lovsångsnamn som Matt Redman och Darlene Zchech. I det arbetet har David Media spelat in och översatt ett stort antal sånger som kommer från Integrity, till exempel ”Öppna mitt hjärta för dig Gud” och ”Stor är du Gud”.

Men låtskrivarcampen, som hålls i Stockholm från måndag till torsdag nästa vecka, är första tillfället som de samlas tillsammans för att skriva lovsånger.

– Nu tar vi ett nytt och fördjupat steg in i en mer medskapande relation. De ger oss ett jättestort förtroende som skickar hit producenter, låtskrivare och lovsångsledare från hela världen, säger Mia Runeson som hoppas att det ska leda till att relationer byggs och att Sverige får vara med och skriva sånger som sprids över världen.

– Jag har en förväntan på att få se våra svenska låtskrivare komma med något nytt till bordet och att vi ska få bidra helt enkelt.

Under nationaldagen inbjuds det dessutom till en öppen lovsångskväll över gränser i S:ta Clara kyrka.

Som medverkande finns inter­nationella namn som Mitch Wong, Dwan Hill, Becca Folkes, Junior Garr och Mark Alan School­meesters och svenskar som Josefina Gniste, Alfred Nygren och Johan Åsgärde.

– Svenskarna som är med kommer leda någon sång var, i övrigt är det tanken att det ska vara spontant. Det finns ingen intern låtlista för kvällen utan meningen är att det ska ges utrymme för helige Andes ledning.

Kvällen i S:ta Clara kyrka spelas dessutom in med både ljud och bild och kommer släppas som en del av Integritys Revere-serie längre fram.

– Alla är välkomna. Jag tror att det kommer bli en kväll utöver det vanliga, säger Mia Runeson.

Vi vill gå tillbaka till enkelheten

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10