Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Lovsångsfestival sprids över landet: ”Väldigt bra känsla”

Lovsångsfestivalen Ära20 kommer i år att hållas utspridd över landet. Istället för att samlas och sjunga i ladan på Torp ska ungdomsgrupperna komma samman digitalt. Hittills har ett 20-tal platser anmält intresse att delta.

Nyheter · Publicerad 13:46, 8 jul 2020

Sista helgen i augusti kommer lovsången att flöda bland ungdomar runt om i Sverige. Samtidigt, men på olika ställen.

– Visst förlorar vi känslan av att röra sig på festivalområdet, och att höra varandra sjunga i en fylld lada, men vi ska försöka skapa det med digitala medel, säger Samuel Westergren, projektledare på Evangeliska Frikyrkan, EFK.

Festivalen Ära arrangerades första gången förra året på Torp utanför Kumla, där Frizon tidigare hölls. Omkring 1 500 unga samlades då med lovsången i fokus. Med tanke på coronapandemin skapar man i år en ny modell.

Församlingar och ungdomsgrupper anmäler intresse att vara med, och får då material och vägledning utifrån de tre ledorden ”samla, betjäna och sända”. Under helgen får de också besök av team på fyra-fem personer. Dessa utgörs av medarbetare från förra året samt ett 30-tal från Team med Uppdrag i Aneby.

– Vi har en väldigt bra känsla över detta och tror att Gud kommer att göra något särskilt genom det här, säger Samuel Westergren.

På hemsidan kommer det att finnas en karta där man ser vilka orter som ansluter till festivalen, och dit kan man åka och delta, förutsatt att taket på 50 personer följs.

Gudstjänster, seminarier, aktiviteter och talkshows kommer att sändas digitalt så varje plats kan koppla upp sig, följa och delta i realtid.

Alla medverkande är inte helt klara ännu, men bland annat ska Gabriel Lantz med lovsångsteam från Stockholm delta.

– Och Rickard Sundström ska predika, han som fick avbryta för att strömmen gick på grund av åskan förra året.

– Vi vill interagera med orterna också, så vi ska kunna ringa upp vissa platser så de kommer in i sändningen och kan dela med sig av vad Gud gör hos dem just på den platsen, förklarar Samuel Westergren.

Ära 20 hålls 28-30 augusti, och under vissa timmar på lördagen ska alla göra en gemensam missionell satsning genom att betjäna orten på något sätt.

– Jag har hört att några tänker städa i området, några ska be för människor och andra gör någon form av pannkakskyrka.

– Det är häftigt att ändå kunna samla unga i landet, det blir ett starkt ”vi” efter den här märkliga tiden vi haft nu.

Vi har en väldigt bra känsla över detta och tror att Gud kommer att göra något särskilt.

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00

Sol-Britt och Bengt Sundberg

Diamantbröllop. Den 6 augusti 1960 lovade Sol-Britt och Bengt Sundberg att älska varandra i nöd och lust. 60 år...