Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Lööf och Löfven gick till attack mot samvetsfrihet

Under partiledardebatten i riksdagen i onsdags gick Vänsterpartiet, Centerpartiet och Socialdemokraterna ihop och angrep KD för att man står bakom samvetsfrihet. Varken Jonas Sjöstedt (V), Annie Lööf (C) eller Stefan Löfven (S) kunde dock förklara hur man ska kringgå internationella deklarationer som fastslår samvetsfrihet som mänsklig rättighet.

Nyheter · Publicerad 08:00, 15 jun 2019

– Ebba Busch Thor argumenterar för att barnmorskor i Sverige ska få vägra att utföra aborter. Då vill jag fråga vilka andra arbetsuppgifter, regler och lagar som Ebba Busch Thor anser att man kan avstå från av religiösa skäl?

Det sa statsminister Stefan Löfven under partiledardebatten i riksdagen. Ebba Busch Thor (KD) betonade att samvetsfrihet inte är ett kristdemokratiskt påhitt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....