Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Löfven: Samfunden spelar en viktig roll

”I tider av kris söker sig många till trossamfunden”. Det konstaterar statsminister Stefan Löfven på Facebook efter ett videomöte med ledare för olika religiösa trossamfund i Sverige. Pingstledaren Daniel Alm, som medverkade på mötet, menar att samfunden har en unik roll när de existentiella frågor kommer närmare.

Nyheter · Publicerad 14:30, 30 mar 2020

”Samfunden gör en viktig insats för att sprida hopp och information, inte minst till våra äldsta medborgare. Särskilt samfund med många medlemmar som inte har svenska som sitt första språk kan spela en viktig roll genom att sprida myndigheternas information på olika språk”, skriver Löfven på Facebook.

Uttalandet kommer efter att Löfven, tillsammans med kulturminister Amanda Lind, haft en videokonferens med ledare för kristna, muslimska, buddiska och judiska föreningar.

Löfven konstaterar att svåra månader ligger framför och att behoven av tröst, uppmuntran och hjälp till ensamma och äldre växer.

”Svenska kyrkan ser stort intresse för jourhavande präst via telefon och chatt. I Västerås vill unga frivilliga bidra vid pingstkyrkans härbärge”, skriver statsministern som också citerar ur Dag Hammarskjölds bok Vägmärken.

”Det är när morgonglansen byts i middagströtthet, när benmusklerna skälva vid anspänningen, vägen tycks oändlig och plötsligt inget vill gå riktigt som du önskar – det är då du INTE får tveka.”

På mötet tackade statsministern och kulturministern trossamfunden, skriver pingstledaren Daniel Alm i ett brev till pingstförsamlingarna.

”Regeringen vill stärka banden med trossamfunden och jag tror vi har en viktig roll att fylla. I mitt tal berörde jag den kristna människosynen och utmaningen vi står inför att hjälpa människor där det sekulära perspektivet inte är vant vid att hantera frågor som står utom människans kontroll eller frågor om döden. Här har trossamfunden en unik roll att fylla”, skriver Alm.

Han menar att det fanns ett gensvar hos ministrarna på detta.

”Låt oss be mycket för vår regering, våra myndigheter och alla beslutsfattare. De behöver mycket visdom.”

Daniel Alm tror att många människor kommer att komma till tro på Jesus i den tid som nu ligger framför.

”Nu är det tid att vara kyrka, predika evangeliet om Jesus och förmedla hopp i ord och handling”.

”Alla goda krafter behöver samverka och församlingarna behöver stå mitt i stormen och förmedla kärleken från Gud”, skriver han.

Regeringen vill stärka banden med trossamfunden och jag tror vi har en viktig roll att fylla.

Självbestämmande enligt folkrätten är något man förtjänar

Israelkommentar Självbestämmande i enlighet med folkrätten ges till ett folk/nation som har en distinkt historia,... torsdag 4/6 00:10

Lösningen på kravallerna finns hos personen Jesus

Ledare Det gick bara några dagar efter att USA försiktigt började öppna igen efter corona­pandemins... torsdag 4/6 00:00

Professor: Coronaviruset perfekt anpassat för människor

Corona. Nya, preliminära forskningsresultat visar att det coronavirus som orsakar covid-19 verkar vara... torsdag 4/6 16:50

Samtal om Gud under en Uber-färd

Missionsglimten Jordanien Det är en Uber. Alltså inte en vanlig gul taxi. Gul taxi innebär bönematta fastkilad i bildörrens... torsdag 4/6 00:00

Tveksam metod bakom Sveriges Pisa-resultat

Utbildning. Sveriges resultat i den internationella jämförelsen Pisa har förbättrats rejält mellan mätningarna... torsdag 4/6 14:48