Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Livshjälp viktigare än dödshjälp för partierna

I många år har debatten om att legalisera dödshjälp i Sverige pågått. Några röststarka individer i olika politiska läger försöker återkommande driva frågan. Men sanningen är att det är lågt prioriterat hos partierna, och att det finns ett kompakt motstånd inom vården.

Nyheter · Publicerad 08:00, 24 aug 2018

Värdefrågorna, del 2: Dödshjälp. – Jag tror helt enkelt att det finns så väldigt många andra mycket större problem. Det är inte prioriterat inom vården, där vi ser vårdköer och människor som dör i cancer som en direkt följd av köerna. Det är ofantligt mycket viktigare att ta itu med att de som lever och behöver vård inte får den, än att vården ska hjälpa folk att dö.

Det säger Helena D'Arcy, ordförande för Respekt som informerar och opinionsbildar inom frågor som rör livets början och slut. Hon har följt debatten om dödshjälp i Sverige och tycker att den alltmer börjar likna abortdebatten.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.