Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Livets ord och Hillsong visar kärlek i handling i kristiden

Livets ord delade nyligen ut frukt- och godiskorgar till människor som arbetar med att minska spridningen av coronaviruset. Nu kommer även Hillsong visa kärlek i praktisk handling under coronakrisen. Församlingen förbereder nämligen matkassar som man ska dela ut till nödställda människor.

Nyheter · Publicerad 18:00, 17 mar 2020

Hillsong Sverige bedriver verksamhet i fyra städer – Stockholm, Göteborg, Jönköping och Örebro. Under den närmaste tiden kommer man, i samarbete med bland annat respektive kommun, att packa ihop och dela ut rejäla matkassar till människor som behöver dem. Hillsong planerar även att etablera något man kallar servicepool.

– Vi börjar där, men vi hoppas på att kunna utöka vår hjälpverksamhet, säger Eric Liljero, pastor i Hillsong i Stockholm, till Världen idag.

Servicepoolen kommer erbjuda behövande människor hjälp med att uträtta diverse vardagliga ärenden.

– Det kan vara att gå ut med hunden eller gå till affären och handla. Vi har volontärer som är villiga att hjälpa till.

Äldre samt andra personer som tillhör olika riskgrupper för coronaviruset är primärt de tilltänkta mottagarna av hjälpinsatserna.

– Det är viktigt att det sker med stor försiktighet, att våra volontärer är friska samt noga med handhygien och så vidare.

Eric Liljero framhåller även betydelsen av att fortsätta dela evangeliets budskap till människor.

– Vi tror att kyrkan har ett unikt uppdrag i vårt samhälle, att kommunicera hopp till människor i en tid som präglas av oro över vad som sker.

Livets ord i Uppsala uppmanar till omtanke om och bön för de människor som jobbar inom hälso- och sjukvården. Nu har församlingen valt att även visa praktisk omtanke om dem som finns mitt i coronavirusets effekter – personal som arbetar med att vårda människor som blivit sjuka samt andra professioner som arbetar med att försöka begränsa smittspridningen.

Nyligen delade Livets ord ut korgar innehållande frukt och godis till smittskyddsenhetens kontor, 1177:s kontor samt infektionskliniken på sjukhuset i Uppsala.

”Bilen är laddad med korgar till smittskyddsenhetens kontor, 1177:s kontor och infektionsavdelningens två avdelningar här i Uppsala och deras tält utanför! Låt oss fortsätta hålla upp alla hjältar som jobbar hårt just nu i våra tankar och böner!”, skriver Livets ord i ett inlägg på sin Facebooksida där man även delar en bild på korgarna innehållande frukt och godis.

En titt i kommentarsfälten på Livets ords sociala medier antyder att gåvokorgarna med frukt och godis togs emot med uppskattning.

”Tusen tack från infektionsavdelningen, alla är så tacksamma!”, skriver en person i en kommentar på Livets ords Instagramkonto.

Vi tror att kyrkan har ett unikt uppdrag i vårt samhälle, att kommunicera hopp till människor i en tid som präglas av oro över vad som sker.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00