Och Gud har makt att ge er all nåd i överflöd, så att ni alltid och i allt har nog av allt och kan ge i överflöd till varje gott verk.
2 Korintierbrevet 9:8

Världen idag

Livets Ord Jönköping byter till nytt namn

Livets Ord i Jönköping ska byta namn till House of Life. Namnbytet handlar inte om en brytning och den goda relationen med Livets Ord i Uppsala kvarstår, försäkrar Eddie Stigson, som är pastor i Jönköpingförsamlingen.

– Vi etablerar oss mer som en egen församling med ett lokalt uttryck, säger han.

Nyheter · Publicerad 11:00, 4 aug 2021

Den 26 september kommer Livets Ord i Jönköping att byta namn till House of Life. Syftet med namnbytet är att ännu tydligare etablera sig som en lokal församling i bygden. Det berättar Eddie Stigson, som tillsammans med hustrun, Carolina, är församlingens pastorspar sedan några år.

– Som Livets Ord Jönköping byggde vi utifrån tanken att vi var samma kyrka som Livets Ord i Uppsala, men på en annan geografisk plats. Men med det nya namnet, House of Life, och den nya visionen etablerar vi oss mer som en egen församling med ett lokalt uttryck, säger Eddie Stigson.

Samtidigt framhåller han att han och Carolina kommer att fortsätta relatera till Uppsalaförsamlingens ledarskap och Joakim och Maria Lundqvist, liksom tidigare.

– Deras input i våra liv och i vår församlings liv är väldigt viktig för oss, betonar han.

Namnbytet rimmar också med församlingens engagemang i nätverket av församlingar kallat Livets Ord Family, och här kommer Jönköpingförsamlingen att fortsätta vara en aktiv del, förklarar Eddie Stigson.

Han beskriver namnbytet och det steg församlingen nu tar som ett resultat efter en längre tids längtan efter att få växa som kyrka.

– Detta är ingen reaktion mot något utan vi upplever det som en ny dörr som Gud vill att vi kliver in i, säger Eddie Stigson.

– När vi som ledarskap i församlingen vågade säga ja till det ord vi upplevde att Gud sade så upplevde vi en våg av frihet, glädje och ny kreativitet.

Planerna har förankrats noga i församlingen. I stället för att ta upp saken i ett församlingsmöte valde man att föra samtal och lyssna in med varje enskilt hushåll i församlingen.

– Efter nästan 40 timmar av samtal hade vi till slut pratat med alla, säger Jönköpingpastorn, och berättar att samtalen präglades av förväntan och glädje och att man upplever full enighet i församlingen för det steg man nu tar.

Den 24–26 september håller församlingen en särskild invigningshelg, då man antar det nya namnet.

FN:s falska anklagelser om vattenapartheid i Israel

Israelkommentar Den 23 september publicerade Kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR) en... torsdag 28/10 00:00

Gud har vida överträffat många av våra djärvaste drömmar.

Ledarkrönika Den här hösten firar vår församling ”Kungsporten 20 år”. Vi gör det vid två tillfällen. I söndags... torsdag 28/10 00:00

Träd fram kristna kvinnor i era partier

Efter andra världskriget motsatte sig Socialistpartiet i Frankrike att ge kvinnor rösträtt med... torsdag 28/10 00:00

Efter kritiken – domstol skärper regler om jäv

Barnmorskemålen. Det svenska barnmorskemålet är bara ett av flera fall som Europadomstolen haft på sitt bord där det... onsdag 27/10 11:28

Den som söker sig till korset har rätt att få möta frälsningens budskap.

Inför söndag För en tid sedan upplevde jag att Gud besökte den kyrka som jag var del av genom människor vars... torsdag 28/10 00:10

Brott mot spelreglerna måste få konsekvenser

Israelkrönika Rina Shnerb var 17 år gammal när hon den 23 augusti 2019 mördades på vägen till källan Ein Bubin i...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier