Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Livets Ord hjälper när Albanien får bibelskola

Livets Ord hjälper Albaniens största frikyrkliga församling att starta bibelskola. Under elva månader kommer Gospel of Christ Church i Tirana att få besök av svenska bibellärare, berättar Calle Lilja vid Livets Ords internationella avdelning.

Nyheter · Publicerad 10:00, 7 mar 2022

Den albanska pingstförsamlingen leds av Akil Pano som just nu är aktuell i ett DO-fall där han ålagts att ta avstånd från uttalanden om homosexualitet. Pano, som är mycket omtyckt i rollen som programledare i albansk radio, gick med hustrun Linda Pano på Livets Ords bibelskola i Tirana för drygt 30 år sedan.

– Sammantaget gick 480 personer på de bibelskolor vi hade i Albanien fram till 2015, berättar Calle Lilja vid Livets Ord i Uppsala, som just återvänt från ett besök i den albanska huvudstaden.

– Många från den allra första kullen, som gick ut 1993, är i dag pastorer och kristna ledare, precis som Akil och Linda Pano.

För en vecka sedan hölls det första undervisningstillfället i den nya bibelskolan, som har uppemot 45 elever.

– Våra bibellärare kommer att vara på plats en helg i månaden, medan församlingen själv håller i undervisningen en kväll i veckan, berättar Calle Lilja.

– Därefter ska deltagarna göra tre månaders praktik i olika församlingar ute i landet.

Undervisningstillfällena livesänds dessutom till ett antal deltagare i Akil Panos församlingsplanteringar i Kanada, Grekland och Italien.

På sikt är tanken att bibelskolan ska vara öppen för deltagare även från andra kristna församlingar.

Livets Ord bekostar resor och arbetstid för det dussintal svenska lärare som deltar i satsningen, och hjälper till med hela upplägget av bibelskolan.

– Sammanlagt har omkring 33 000 personer gått på våra internationella skolor. Många har blivit pastorer och ledare i församlingar medan andra har gått vidare i olika yrken. Men alla har fått en stabil grund att stå på i sin tro, i sin relation med Jesus och inte minst i Bibeln.

Sverige ska införa fängelser för ungdomar

Brott. Regeringen går vidare med att inrätta ungdomsfängelser. Kriminalvården får nu i uppdrag att påbörja... fredag 29/9 19:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Kyrkor i Fruängen och Storvreta öppnar upp efter våldsvågen

Krisstöd. Efter att en person skjutits till döds utomhus vid Mälarhöjdens IP ordnas nu krisstöd på flera sätt... fredag 29/9 15:00

Möta lejonen – bättre alternativ än att sluta be

”Det är gripande, uppmuntrande och förkrossande att läsa om hur heliga gudsmän och gudskvinnor förr... fredag 29/9 14:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00