Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Livesände ultraljud vid abortprotest i New York

Ett ultraljud på en gravid kvinna visades nyligen på storbildsskärmar på Times square i New York. Inslaget var en del av en stor pro-life-demonstration som uppges ha samlat tusentals personer. – En kvinna har rätt att göra vad hon vill med sin kropp, men bebisen är inte hennes kropp, sade Martin Luther Kings brorsdotter Alveda King, som var på plats.

Nyheter · Publicerad 16:00, 13 maj 2019

RBebisens näsa, mun och ögonlock kunde tydligt ses när organisationen Focus on the Family livesände ett ultraljud med 4D-teknik under ett pro-life-event på Times square i New York den 4 maj. De rörliga bilderna på barnet var först tänkta att visas på några av de välkända storbildsskärmarna som finns på platsen, men efter att rörelsen fått nej från företagen som hyr ut dessa, visades de på provisoriska skärmar i stället.

Det var dock inte bara de, enligt uppgift, tusentals demonstranterna som kunde se den lilla bebisen gäspa och röra på sig, även motdemonstranter och förbipasserande nåddes av bilderna och hjärtslagsljuden.

Mamman till barnet som visades var ingen mindre än Abby Johnson, som tidigare arbetade på en abortklinik men i dag är abortmotståndare och vars omvändelse skildras i filmen Unplanned.

– Ni kan se att det här är en bebis. Det är inte en katt, det är inte en parasit, det är en människa med hjärtslag och sitt eget dna som är separerat från min kropp, sade Abby Johnson efter ultraljudsvisningen och klappade på sin mage.

– Och den här bebisen förtjänar att leva, fortsatte hon och mottog stora applåder.

Abby Johnson berättade att hon, genom den organisation hon nu arbetar för, har hjälpt 500 abortkliniksanställda att lämna sina jobb.

– Att promota döden är uttröttande. Men liv ger kraft och energi. Jag skulle bara vilja att folk förstod att det finns en sådan glädje, som du aldrig tidigare känt, när du börjar proklamera livet, sade hon.

Enligt Abby Johnson är en ny era på gång i USA.

– Abort är inte normalt, abort är inte hälsovård. […] Vi kommer se en dag när abort i det här landet är otänkbart, sade hon.

Övriga talare under eventet var bland annat skådespelaren Ashley Bratcher, som spelar Abby Johnson i Unplanned, och Benjamin Watson, känd för stora framgångar inom amerikansk fotboll.

– Faderskap börjar i livmodern. Det startar inte när barnet kommer ut eller när du börjar prata med det. Det startar i livmodern. Det finns miljontals ofödda barn och modiga, dyrbara mammor där ute som är beroende av oss män, sade han.

En annan person som var på plats var Martin Luther Kings brorsdotter Alveda King.

– En kvinna har rätt att göra vad hon vill med sin kropp, men bebisen är inte hennes kropp. Var är bebisens advokat? sade hon.

Att demonstrationen ägde rum i New York var, enligt CBN News, ingen slump. I januari tog delstaten nämligen beslut om att avkriminalisera abort ända fram till födseln.

Hon läste Staksets bok – kom till tro på Gud

Vittnesbörd. En av dem som kommit till tro genom Sebastian Staksets bok är Linda Eriksson. Hon hade alltid lidit av ångest och tyckte att livet var meningslöst,...

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Väktare sätts in efter prideuppståndelse

Sölvesborg. Väktare sätts in i Sölvesborgs kommunhus efter uppståndelsen kring kommunens stopp för användning av prideflaggan. Kommunchefen Lars Ericsson anser...