Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Live-sända vittnesbörd når arabisktalande världen över

Den arabiska församlingen i Sundbyberg har sysslat med tv-sändningar i många år. Men nu har de byggt en ny studio och börjat med live-sändningar. Varje måndag sänder de vittnesbörd ut till den arabisktalande världen. – Många tittare hörde av sig under programmet, berättar pastorn Merzek Botros.

Nyheter · Publicerad 09:46, 10 apr 2017

I förra veckans avsnitt var det en ensamkommande flyktingkille som berättade om sin väg över Medelhavet och väg till Jesus. Den här veckan var det en känd egyptisk låtskrivande pastor som var gäst i studion. Programmet det handlar om är ”Jalla Neshad” – eller på svenska: ”Skynda vittna”.

Sedan tre veckor tillbaka live-sänds programmet varje måndag klockan 19.00 av den arabiska församlingen i Centrumkyrkan i Sundbyberg.

– Vi vill nå ut med budskapet om Jesus, och vi vill uppmuntra dem som redan är kristna att vittna, säger Merzek Botros, som är pastor i församlingen, och ansvarig för programmet.

Församlingen har tidigare sänt program på arabiska, men aldrig live, och inte i den nybyggda studion.

Planen är att så småningom sända program fem dagar i veckan. En annan plan är att börja sända program på persiska så att budskapet kan nå ut till fler – bland annat afghaner.
Som det är nu har människor i länder som Syrien, Irak och Egypten – och även Sverige – tittat på programmet.

Merzek Botros berättar att omkring 2 000 människor såg det senaste avsnittet. En tanke med att live-sända är att tittarna ges möjlighet att interagera.

– Vi fick flera samtal under programmet och många skrev till oss på chatten, säger han och berättar att en del av dessa personer hade böneämnen.

Bakom programmet finns det ett team på omkring tio volontärer. De som inte sköter kamera, ljud eller producerande, ägnar sig åt att ha kontakt med tittarna – och att be för dem.

Programmet riktar sig både till namnkristna och muslimer. Merzek Botros hoppas att många araber i Sverige ska titta på programmet.

– Vi måste vittna nu. Annars kan hårda tider vänta, säger han.

Han upplever att tiden för att nå ut med det glada budskapet är mogen.

– Många människor är törstiga och vill möta Jesus, säger han.

Merzek Botros avslutar intervjun med en uppmaning till Världen idags läsare:

– Ni får gärna be för oss.

Vi vill nå ut med budskapet om Jesus, och vi vill uppmuntra dem som redan är kristna att vittna.

SD säkrade budgetseger för M och KD

Politik. Det blir Moderaternas och Kristdemokraternas ekonomiska politik som styr riket nästa år. Sverigedemokraterna säkrade segern för M och KD när...

Vår bild av Israel stämmer inte

Israelkommentar Israelkommentar. Operation Northern Shield, där Israel avslöjar Hizbollahs terrortunnlar från Libanon in i Israel, utgör ett tydligt exempel på vad som är fel i...

Hebrew University utan hebreiska?

Studier. På Hebrew University har man i dagarna godkänt att delar av undervisningen ska genomföras på engelska i stället för hebreiska. Beslutet har skapat...

När FN blir språkrör för diktaturer och terror-regimer

FN FN:s beslut förra veckan att inte godta den USA- och EU-stödda resolution som fördömde Hamas, kom efter intensiv aktivitet från den...