Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Linn Lindemans bok Nu vill jag leva har tagits emot väl och den första upplagan är snart slutsåld. Foto: Stephanie Lagerkvist/Arkiv

Linn Lindemans vittnesbörd får stor spridning

I september 2017 var Linn Lindeman på väg mot järnvägsstationen i Sävsjö för att ta sitt liv. Men hon hejdade sig i sista stund och hamnade i stället på ett möte med Sebastian Stakset. I mitten av februari kom hennes bok, Nu vill jag leva, och redan har den första upplagan nästan sålt slut.

Nyheter · Publicerad 14:00, 12 jun 2020

Ångest, droger, självmordsförsök, överdoser och resor till psykakuten var tidigare en stor del av Linn Lindemans tillvaro. I dag är hon nybliven mamma och i februari kom hennes bok Nu vill jag leva på Sjöbergs förlag.

Boken, som innehåller Linns dramatiska livsberättelse, har tagits emot väl. Den första upplagan på 3 000 exemplar är snart slut, drygt 2 700 är sålda, och en ny upplaga kommer snart. Förlag i Norge och Finland är också på gång att ge ut den.

Boken har delats ut i olika sammanhang och många unga på behandlingshem och psykiatriska vårdavdelningar har hört av sig till Linn och sagt att boken hjälpt dem.

– Det är jättekul att den har nått så många människor. Jag pratade med en tjej som satt inlåst på sluten avdelning på psyket. Hon sa att boken hade förändrat hennes liv, berättar Linn Lindeman för Världen idag.

– Jag har gett bort Sebbes bok till väldigt många. Nu känns det gott att kunna ge bort sin egen historia till folk som kämpar, säger hon.

Världen idag har tidigare publicerat en intervju med Linn, där hon berättar om sitt trasiga liv och om vändpunkten den dag hon hade bestämt sig för att hoppa framför tåget. I stället för att ta livet av sig hamnade hon på ett möte med Sebastian Stakset, där hon tog emot Jesus och blev av med både abstinensen, ångesten, hatet och tomrummet inom henne. Världen idags Hopp-magasin spelade också en roll i hennes historia.

Linn var med och delade sitt vittnesbörd under Heart of Evangelisms tältkampanjer i Sävsjö och på Tjörn förra sommaren.

– Jag har rest runt en del med Sebbe och han hjälper mig än i dag. Han är en jättefin vän som stöttar mig och min familj. Hela teamet känns som min familj. Han har också tagit sig tid att prata med mina föräldrar.

När boken kom ut var Linn höggravid och nu har hon en liten dotter. Därför har hon inte kunnat vara ute och prata så mycket den senaste tiden, men i samband med releasen hade hon ett möte i sin hemstad Arvika med Sebastian Stakset och hans team. I slutet av juni ska Linn och hennes man bli intervjuade i Kanal 10.

Vad betyder Jesus för dig i dag?

– Allt. Jag klarar ingenting utan honom och märker direkt om jag låter vardagen ta över. Men när jag går tillbaka till Jesus och sätter honom främst går livspusslet ihop.

Jag pratade med en tjej som satt inlåst på sluten avdelning på psyket. Hon sa att boken hade förändrat hennes liv.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00