Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Foto: Arkiv

Lasse Svensson föreslås som kyrkoledare för GF-kyrkan

Gemensam framtids kyrkostyrelse har föreslagit tre namn till samfundets ledning. Lasse Svensson, som arbetat som processledare för GF, är föreslagen som kyrkoledare och Olle Alkholm och Sofia Camnerin som biträdande kyrkoledare.- Det känns stort, jag är ödmjuk inför uppgiften, säger Lasse Svensson.

Nyheter · Publicerad 00:00, 16 jan 2012

2010 klev metodistpastorn Lasse Svensson in i uppdraget som processledare för Gemensam framtid efter att ha arbetat som lokal pastor i S.t Jacobs församling i Göteborg.
- Då var det så klart svårt att gissa vad Gud planerat och om ambitionen att bilda ett nytt samfund skulle lyckas. Nu står vi där och ser att det blir verklighet, och det här ger en energi och en stor arbetslust, säger Lasse Svensson, som hela tiden funnits med bland de namn som varit påtänkta för kyrkoledaruppdraget. Nu är det klart att han föreslås som kyrkoledare av styrelsen för Gemensam framtid.

- Han har en fantastisk förmåga att inspirera och kommunicera, både med personer inom kyrkan men också utanför kyrkans väggar. Han kan skapa engagemang och vi tror att det är rätt person för kyrkan och för samtiden, säger Ann-Sofie Lassell, styrelsen ordförande.
- Kallelsen prövas av Gud och kyrkan och om den bekräftas får man anta att man är på rätt plats. Det här känns förstås otroligt spännande, jag såg redan innan mycket fram emot den här våren och de viktiga frågor vi ska hantera, nu blir det med en annan nerv och om möjligt ännu mer intressant än tidigare, säger Lasse Svensson.

Både Ann-Sofie Lassell och Lasse Svensson betonar den bredd som den föreslagna kyrkoledningen representerar.
- Den här trion kommer kunna stå för den bredd kyrkan ska ha där vi inte ska smalna av i någon viss riktning. Det finns olika schatteringar ute i församlingarna och då är det viktigt att det också finns en mångfald i ledningen.
Olle Alkholm har arbetat som kyrkosekreterare i Missionskyrkan sedan 2008 och från 2011 är han tillförordnad missionsföreståndare. Sofia Camnerin är teologie doktor och har arbetat sedan 2003 med utbildnings- och utvecklingsfrågor i Missionskyrkan.  

- Det känns bara positivt med den här konstellationen, jag tror att vi kompletterar varandra på ett bra sätt och har lite olika ingångar i arbetet. Det jag kan se som vi behöver komplettera med gällande kunskap till ledningsgruppen är någon med erfarenhet inom internationellt missionsarbete, det har ingen av oss tre högst upp på sitt cv, säger Lasse Svensson.
Kyrkoledningen kommer att väljas vid kyrkokonferensen i Linköping i maj.

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...