Alla som drivs av Guds Ande är Guds barn.
Romarbrevet 8:14

Världen idag

Lukas Berggren, chefredaktör för Världen idag. Foto: Mårten Gudmundhs

Läsarnas engagemang räddade Världen idag

Efter ett turbulent år ser det nu ljusare ut.  I veckan hölls en extra bolagsstämma där styrelsen presenterade en kontrollbalansräkning som påvisar att aktiekapitalet nu är återställt.– Det är helt tack vare våra läsares enorma engagemang, säger Lukas Berggren men poängterar att nästa år kanske inte blir lika turbulent men ändå avgörande för tidningen.

Nyheter · Publicerad 00:00, 23 dec 2011

Räddningsaktionen för Världen idag har hittils samlat in 2,25 miljoner kronor. Det är endast en kvarts miljon från det ursprungliga målet på 2,5 miljoner.
Det innebar att styrelsen på en extra bolagsstämma i början av veckan kunde presentera en kontrollbalansräkning som visar att företagets aktiekapital nu är återställt.
Därmed finns inget hot om likvidation för företaget kvar.
Lukas Berggren, chefredaktör för tidningen, uttrycker stor tacksamhet till de som varit med och gett i räddningsaktionen.
– Att vi är där vi är i dag är helt tack vare våra läsares enorma engagemang, säger han.
– Det visar på mer än stöd för tidningen – det är ett stort stöd för kristen opinionsbildning i Sverige, något som Berggren menar finns ett stort behov av.
– Vårt land är i behov av kristen etik men att det samtidigt pågår en nedmontering av synen på kristen tro och kristna värden. Det är förödande för vårt land, säger han.

I och med att likvidationshotet är undanröjt så påbörjar nu ett projekt där tidningen kommer att vässas för att bli mer effektiv.
– För att kunna lyckas med den effektiviseringen, lyfta tidningen och i förlängningen förvalta det stöd som vi sett den senaste månaden, är vi i behov av att se målet på 2,5 miljoner nått. Det ger oss det rörelsekapital som vi behöver, säger Lukas Berggren.
I dagens tidning följer det med en talong med en uppmaning om att hjälpa till ända in i mål med insamlingen.
– Det skulle ge oss råg i ryggen inför det nya året, säger Lukas Berggren.


Samuel Björk

Samtal om religion havererar ofta i den offentliga debatten

Ledare Varken provokation eller rasismstämpling hjälper i religonsdebatt … tisdag 17/5 00:10

Skytt slogs ner av pastor

USA. Sex personer har skjutits vid en kyrka i Laguna Woods i Kalifornien, USA. Kyrkobesökare övermannade... tisdag 17/5 19:00

Lavinartad smittspridning av covid-19 befaras i Nordkorea

Covid-19. Nordkoreas diktator Kim Jong-Un kritiserar myndigheter för långsamma medicinleveranser och har... tisdag 17/5 13:00

Religionsfriheten får aldrig dribblas bort

Gästkrönika Religionsfriheten har kommit på tapeten efter påskhelgens kravaller på grund av koranbränning. Det... tisdag 17/5 00:00

Må antikristliga ”statyer” falla i vårt land

Bönekrönika Varje år vid denna tid blir jag lika förundrad över vad som sker i naturen. Att det på några dagar... tisdag 17/5 00:00

Kristen student blev brutalt mördad

Nigeria. En kristen student i Nigeria stenades förra veckan till döds av en grupp manliga studenter, som... tisdag 17/5 10:00

Senaste nytt

    Man ska inte tillåta sig behandlas som en slagpåse

    Israelkommentar Israel har känsliga säkerhetsintressen i Syrien, där relationer med Ryssland måste hanteras på ett...
    Följ Världen idag i sociala medier