Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Lukas Berggren, chefredaktör för Världen idag. Foto: Mårten Gudmundhs

Läsarnas engagemang räddade Världen idag

Efter ett turbulent år ser det nu ljusare ut.  I veckan hölls en extra bolagsstämma där styrelsen presenterade en kontrollbalansräkning som påvisar att aktiekapitalet nu är återställt.– Det är helt tack vare våra läsares enorma engagemang, säger Lukas Berggren men poängterar att nästa år kanske inte blir lika turbulent men ändå avgörande för tidningen.

Nyheter · Publicerad 00:00, 23 dec 2011

Räddningsaktionen för Världen idag har hittils samlat in 2,25 miljoner kronor. Det är endast en kvarts miljon från det ursprungliga målet på 2,5 miljoner.
Det innebar att styrelsen på en extra bolagsstämma i början av veckan kunde presentera en kontrollbalansräkning som visar att företagets aktiekapital nu är återställt.
Därmed finns inget hot om likvidation för företaget kvar.
Lukas Berggren, chefredaktör för tidningen, uttrycker stor tacksamhet till de som varit med och gett i räddningsaktionen.
– Att vi är där vi är i dag är helt tack vare våra läsares enorma engagemang, säger han.
– Det visar på mer än stöd för tidningen – det är ett stort stöd för kristen opinionsbildning i Sverige, något som Berggren menar finns ett stort behov av.
– Vårt land är i behov av kristen etik men att det samtidigt pågår en nedmontering av synen på kristen tro och kristna värden. Det är förödande för vårt land, säger han.

I och med att likvidationshotet är undanröjt så påbörjar nu ett projekt där tidningen kommer att vässas för att bli mer effektiv.
– För att kunna lyckas med den effektiviseringen, lyfta tidningen och i förlängningen förvalta det stöd som vi sett den senaste månaden, är vi i behov av att se målet på 2,5 miljoner nått. Det ger oss det rörelsekapital som vi behöver, säger Lukas Berggren.
I dagens tidning följer det med en talong med en uppmaning om att hjälpa till ända in i mål med insamlingen.
– Det skulle ge oss råg i ryggen inför det nya året, säger Lukas Berggren.


Samuel Björk

”De kristna är Mellanösterns hopp”

Mellanöstern. Boenden i ruiner, skyhöga matkostnader och muslimska grannar som radikaliserats. Det är vad många kristna återvändare möter i Syrien och Irak. Trots...

Bejakar prostitution – hyllas av politiker

Ledare Margot Wallström skrev den 8 juli på sin Facebooksida om hur hon följt med poliser och socialarbetare ner i den undre världen och hur hon upplevde...

Trump mötte människor som förföljts för sin tro

USA. Förföljda troende från ett tiotal olika länder besökte nyligen USA:s president Donald Trump. Några tackade presidenten för hans administrations...