Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Längtan att påverka präglade årets ”Uppdrag: Guds rike”

Hungern efter att jobba med aktuella frågor på en tydlig biblisk grund var påtaglig när ledarkonferensen Uppdrag: Guds rike hölls i Stockholm i helgen.

Nyheter · Publicerad 20:00, 24 nov 2022

120 personer deltog i konferensen som hölls i Folkungakyrkan på Södermalm. Konferensen, som är ett samarbete mellan flera olika sammanhang och organisationer som Svenska evangeliska alliansen och Apologia, samlade en bred skara människor, både ledare och andra kristna, som alla har gemensamt att de vill göra avtryck i sin samtid.

– Precis som tidigare år har vi upplevt att det finns en hunger efter att få jobba med aktuella frågor på en tydlig biblisk grund, säger Olof Edsinger, konferenschef, efter konferensen som var den femte i ordningen.

Under konferens kunde deltagarna välja att delta i olika nätverk utifrån ämnen som apologetik, samhällspåverkan och förkunnare.

– Många deltagare uttryckte en tacksamhet för detta, och för möjligheten att lära känna likasinnande inom sina olika områden, säger Olof Edsinger.

Under konferensen hölls dels träffar utifrån nätverken, med seminarier och öppna kvällsmöten.

– Många upplevde att Alister McGraths samlingar stack ut lite extra. Han är en god och jordnära kommunikatör, samtidigt som han är trefaldig doktor vid Oxford University. En levande legend, helt enkelt.

Vad tar du med dig mest från den här helgen?

– Den längtan som så många deltagare bär på av att vara salt och ljus i sina respektive sammanhang, säger Olof Edsinger, som tror att mötesplatser som helgens konferens är mycket viktiga.

– Tanken med hela konferensen är ju att deltagarna ska växa i tro och frimodighet, samtidigt som de får konkreta redskap för att leva ut sin tro i vardagen, säger han.

Precis som tidigare år har vi upplevt att det finns en hunger efter att få jobba med aktuella frågor på en tydlig biblisk grund

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10