Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Landets synder bekändes vid 30-meterskors i Hassela

Under helgen samlades mellan 200 och 300 människor vid korset i Hassela, där de bad och bekände Sveriges synder. – Det var mycket tårar av förkrosselse och samtidigt glädje över Guds kärlek som flödade över oss, säger initiativtagaren Lars Enarson.

Nyheter · Publicerad 17:00, 14 aug 2019

Lennart och Carolina Torebring från Södermalmskyrkan/We Are Family, Bengt Nordström, Åke Samuelsson och Lars Myrberg var några av talarna som medverkade under bönekonferensen Gråt vid korset.

Platsen för bönen var det 30 meter höga korset i Hassela, nära Sveriges geografiska mittpunkt.

– Det var en otroligt engagerad skara som tog sig upp till berget mitt ute i skogen. Vi hade sagt att de skulle ta med egna stolar och något att böja knä på, säger Lars Enarson.

– Sista dagen var det hällande regn, men folk kom ändå och satt i timmar från klockan sju på morgonen, fortsätter han.

Ett par tusen människor följde dessutom samlingarna live via internet.

Ett av syftena med konferensen var att deltagarna skulle bli tända med korsets budskap, förklarar Lars Enarson. Och flera gamla sånger om korset sjöngs.

– Det var en stark, unik och mäktig upplevelse att vara vid korsets fot och sjunga dessa sånger. Det gav oss tro i vår bön för Sverige och hela Norden.

Samlingarna hade olika teman. Det var lovsång och tacksägelse, bön om förkrosselse och syndanöd i församlingen, bön om sant lärjungaskap, bön om en genomgripande väckelse, sorg över att ”Guds hus” ligger i ruiner och bön om upprättelse.

– Vi har behov av att få se lärjungaskapet upprättat. Vi ska inte räkna medlemmar utan lärjungar, menar Lars Enarson, som tror att elden deltagarna fått uppleva ska smitta av sig.

– Vi åkte väldigt tända därifrån. Det är den kärleken och segerkraften vi behöver bli drabbade av för att kunna ge vidare till en döende värld och för att kunna se en förändring i vårt land.

Konferensen avslutades med bön för Israel och Jerusalems upprättelse.

– Två örnar flög över oss medan regnet upphörde och solen började lysa. Hela skapelsen vittnade. Kopplar vi med Jerusalem kommer Guds välsignelse över oss, säger Lars Enarson.

Sonny Lindgren och Roger Larsson gav också en uppmuntrande profetisk hälsning till alla bedjarna via telefon

Två örnar flög över oss medan regnet upphörde och solen började lysa. Hela skapelsen vittnade.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...