Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Kyrkans rötter i fokus på turnerande endagskonferens

Endagskonferensen ”Rotad för ett syfte” kommer till Falköping på lördag. När den hölls i Kumla och Karlstad ska flera deltagare ha upplevt helande och befrielse. Initiativtagaren Morgan Carlsson ser ett behov av forum där Gud får tillfälle att beröra människor på djupet.

Nyheter · Publicerad 13:00, 2 jun 2023

På lördag den 3 juni arrangeras konferensen ”Rotad för ett syfte” i Ållebergsgymnasiets konserthall i Falköping. Det är evangelisten Morgan Carlssons ministry Mission of Hope International som står bakom det hela, tillsammans med den lokala församlingen Lighthouse.

”Det är en tid i Europa då vi behöver mer av Guds kärlek och nåd. Vi behöver uppdatera den första kristna kyrkans andliga råmärken”, skriver Carlsson i en inbjudan på Facebook.

– Vi ser ett behov av att det skapas forum och platser där Gud får tillfälle att verkligen beröra på djupet, säger han till Världen idag.

Konferensen har även hållits i Kumla och Karlstad tidigare i år, liksom förra året. Initiativet har blivit väl mottaget och kommer framöver att utökas till fler städer.

Morgan Carlsson startade dessa konferenser utifrån vad han uppfattade som ett tilltal från Gud, om endagskonferenser på temat att vara rotad i Kristus. Syftet är dels att välsigna och uppmuntra kristna på platsen och samarbeta med en lokal kyrka, dels att göra en regional inbjudan till dagen tillsammans med den kyrkan.

Lokala ledare engageras för att hålla i bönen för olika områden, som är en av programpunkterna. I tre seminarier ges undervisning av olika tjänstegåvor. Den här gången är det Fredric Crona och Sven Almkvist som medverkar.

– Det är viktigt med profetisk undervisning grundad i Guds ord och levererad i kärlek, på ett sätt som ger människor chansen att uppleva Gud starkt.

På kvällen är det ”glädjefest” med predikan, lovsång och förbön. Enligt Morgan Carlsson ska konferensdeltagare ha blivit helade och fått profetiska tilltal. Flera ska även ha upplevt befrielse i samband med undervisnings- och lovsångspass. Detta är inget han är ovan vid att se i sin tjänst som resande evangelist.

– Jag lever i detta. Jag tror inte på överandlighet, men heller inte på underandlighet. En sund karismatik är inte så svårt om man läser Ordet.

Jag tror inte på överandlighet, men heller inte på underandlighet.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00