Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Kungsportskyrkan satsar på Alpha med gospelsång

Gospel i kombination med en Alphakurs. Det ska Kungsportskyrkan i Huskvarna nu testa för att göra det lättare för fler att bjuda med sig vänner och grannar på en Alphakurs.

Nyheter · Publicerad 15:00, 5 feb 2020

Nu på torsdag börjar den första kursen och samlingarna startar som vilken Alphahurs som helst; med mat och föreläsning via film. Men det är därefter som det blir mer annorlunda – för kvällarna kommer att övergå i körövningar där det är gospel som står i fokus.

– Vi funderade kring hur vi kan utveckla Alphakursen och göra det lättare att bjuda med vänner och grannar, och tänkte att det kunde vara en bra kombination med gospeln, säger projektledaren och initiativtagaren Christina Svensson.

Hon påpekar att gospelmusiken tilltalar många och menar att det går lite av en gospelvåg över Sverige i dag.

– Gospeln har både glädje och evangelium i sig. Men samtidigt ryggar inte gospeln för livets stora frågor, då passar det bra ihop med Alpha som ju också handlar om att ställa sig inför livets stora frågor, framhåller hon.

Vid varje träff kommer ledarna välja ut gospellåtar som knyter an till temat för respektive kvälls undervisning, vilket skapar en möjlighet att samtala om texterna och därigenom ger en extra dimension. Men Christina Svensson ser ytterligare en spännande del i gospelalphan.

– Helig ande verkar och berör ju människor genom musik, det vet vi, säger hon.

Utöver vanliga veckoträffar kommer det även bli en kördag, innan hela kursen mynnar ut i en gospelalphafest dit deltagarna kan bjuda med sig andra.

– Det ska verkligen bli spännande, vi har ingen aning om vad det blir för typ av kör, utan alla är välkomna. Det behövs inga förkunskaper.

Intresset har varit stort. Kungs­ports­kyrkan hoppades få ihop åtminstone 20 personer så att det blir en kör, men redan är ett 30-tal personer anmälda. Omkring två tredjedelar av dem är inte medlemmar i församlingen.

– Det är ju fantastiskt om det här kan få vara ett upplägg som tilltalar många och som underlättar för oss kristna att bjuda med oss andra. Det ska bli jättespännande att testa detta, säger Christina Svensson.

Gospeln har både glädje och evangelium i sig. Men samtidigt ryggar inte gospeln för livets stora frågor, då passar det bra ihop med Alpha ...

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00