Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Kungen om våldet: Jag delar allmänhetens oro

Två kvinnor har den senaste tiden skjutit till döds i Sverige. Nu uttrycker Kungen sitt deltagande efter den senaste tidens skjutningar.

Nyheter · Publicerad 17:00, 30 aug 2019

”Den oro som dessa dåd väcker hos allmänheten delas av mig och min familj. Vi vill uttrycka vårt deltagande med drabbade och samtidigt framföra vårt stöd till polisen och andra myndigheter i deras fortsatta arbete”, säger kung Carl Gustaf i ett uttalande.

Han och kronprinsessan Victoria träffade på torsdagen Mats Löfving, chef vid polisens Nationella operativa avdelning (Noa) och Stefan Hector, chef för den operativa enheten vid Noa. Polischeferna informeradekungenoch kronprinsessan om polisens arbete.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...