Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Protesterna har varit ljudliga mot Belgiens val att godkänna dödshjälp för barn. Foto: Virginia Mayo / AP Photo / TT

Kung Philippe godkände lag om dödshjälp för barn

Den belgiske kungen Philippe valde att i söndags skriva under lagförslaget att tillåta dödshjälp för barn som är obotligt sjuka och lider svårt. Därmed hjälpte inte det upprop på 210 000 namn som uppmanade kungen att använda sin vetorätt i frågan.

Nyheter · Publicerad 14:12, 3 mar 2014

Uppgifterna kommer från belgiska tidningen La Libre på måndagen.

I mitten av februari röstade det belgiska underhuset igenom lagen med 86 röster för och 44 mot, medan 12 ledamöter avstod från att rösta. Överhuset, senaten, hade godkänt lagen redan i december.

Beslutet gör Belgien till det andra landet i världen som tillåter dödshjälp på minderåriga. Grannlandet Nederländerna tillåter dödshjälp för barn över 12.  Sedan 2002 är dödshjälp tillåten i Belgien för personer som är 18 år och äldre.

I lagförslaget finns ingen nedre åldersgräns, bara att patienten ska vara medveten om sin situation och förstå vad som menas med att be om dödshjälp.

Mårten Gudmundhs
marten.gudmundhs@varldenidag.se

 

Storgåva från megakyrka ska rädda ofödda

Abort. En amerikansk megakyrka vars pastor kunde ha aborterats av sin mor, har donerat 50 000 dollar – drygt 460 000 kronor, till ett rådgivningscentrum för...

Paulus brev hyllades av författare i Sveriges Radio

Media. Vi behöver Paulus mer än någonsin. Det skriver författaren Mattias Hagberg i en essä som publicerats av Sveriges Radio. I texten finns både bibelord...