Nyheter

"Kunde Berlinmuren falla kan vi komma fram"

De svenska deltagarna i förra årets Ship to Gaza-konvoj fick stor uppmärksamhet i media. Här håller Mattias Gardell en presskonferens efter hemkomsten till Sverige. Runt midsommar görs ett nytt försök att ta en konvoj till Gaza.

Runt midsommarhelgen avseglar en ny fartygs-konvoj med Gaza som mål.– Blockaden är illegal och inhuman, det håller hela världssamfundet med om, och vi vill göra något åt det, säger Mikael Löfgren, pressansvarig på Ship to Gaza.

Förra årets försök att nå fram till Gaza med en fartygskonvoj slutade i en katastrof. Israel stoppade samtliga sex fartyg på internationellt vatten, och när det turkiska fartyget Mavi Marmara bordades utbröt våldsamheter som slutade med att nio av personerna ombord sköts till döds av israeliska soldater.
Trots utgången vid det förra försöket ska snart en ny konvoj avsegla mot Gaza, och den här gången blir det en betydligt större konvoj, med ett tiotal båtar och uppemot 20 deltagande organisationer. Syftet är tydligt:
– Vi vill naturligtvis i möjligaste mån bidra till att denna illegala och destruktiva blockad hävs permanent och fullständigt, säger Mikael Löfgren.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS