Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Jacob Rudenstrand Foto: Arkivbild

Kritiserar Aftonbladet för dubbelmoral efter Adaktussonkritik

Man kan tala på ett möte där man inte delar de andra deltagarnas åsikter. Det påpekar Jacob Rudenstrand från SEA apropå Lars Adaktussons deltagande i Colombiamötet. Dubbelmoral, menar han om Aftonbladets rapportering.

Nyheter · Publicerad 11:11, 18 apr 2019

Flera personer har kritiserat Lars Adaktusson (KD) för att han deltog i Political Network for Values konferens i Colombia. Det finns samtidigt de som träder fram till hans försvar. En av dem är Svenska evangeliska alliansens biträdande generalsekreterare Jacob Rudenstrand, som går till hårt angrepp mot Aftonbladets rapportering om saken.

”För det första kan man observera att Aftonbladet relativiserar begreppet hat. Innebär verkligen en annan åsikt i en politisk fråga att man hatar den grupp som innehar den motsatta positionen?” skriver han i ett Facebookinlägg.

Jacob Rudenstrand påpekar, ironiskt, att man kan delta i en konferens där man inte delar alla deltagares åsikter.

”Jag kan även avslöja att jag själv varit på konferenser – och talat – där jag inte delat alla politiska åsikter bland de medverkande”, skriver han.

Jacob Rudenstrand menar vidare att det finns en dubbelmoral hos Aftonbladet.

Var har avgångskraven varit då svenska regeringsrepresentanter deltagit i möten med indiska BJP, som förföljer både kristna och muslimer, och iranska regimtrogna som fängslar och torterar homosexuella, kristna och andra? frågar han sig, apropå Anders Lindbergs krav på Adaktussons avgång.

Anders Lindberg bemöter kritiken:

– Att Sverige oavsett regering har diplomatiska förbindelser även med skurkstater är naturligt. Att partier deltar i möten med extrema grupper är det inte. Vid flera tillfällen har politiker tvärtom fått avgå just efter att sådana kontakter blivit kända, skriver han till Världen idag.

Jacob Rudenstrand påpekar slutligen att Political Network for Values målsättningar är offentliga och i mångt och mycket stämmer in på Katolska kyrkans ståndpunkter.

”Menar Aftonbladet då att påven företräder en hatorganisation? Ser även att den svenska klimataktivisten Greta Thunberg snart ska träffa påven. Ska hon hållas ansvarig för de åsikter som Katolska kyrkan har? Knappast!” skriver han.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...