Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Pontus Rasmussons mindre Youtubekanal har tagits bort från plattformen. Foto: Jessica Gow/TT

Kritiserad barninfluencers andra kanal tas bort från Youtube

Pontus Rasmussons mindre kanal har nu försvunnit från Youtube, rapporterar Svenska Dagbladet. Profilen, som är en av Sveriges största youtubers bland barn, stängdes nyligen av från sin huvudkanal. Detta på grund av material som sexualiserar minderåriga.

Nyheter · Publicerad 16:00, 27 sep 2022

Världen idag berättade häromdagen om SvD:s granskning av Rasmussons innehåll i sociala medier. Granskningen visar bland annat att han vid flera tillfällen lagt upp videor som anspelar på sex. I en Tiktok-video i maj i år skrev han bland annat: ”Om jag tar din oskuld lämnar jag dig aldrig. Jag menar, varför skulle jag någonsin lämna en tjej som litade på mig med hennes kropp?”

Huvudkanalen, som hade 177 000 prenumeranter, stängdes ner. Den mindre ka­nalen Pontus Rasmusson 2.0, som hade 62 000 prenumeranter, har nu också försvunnit från Youtube.

Enligt Google stängdes Rasmussons huvudkanal ner ”för att ha brutit mot vår barnsäkerhetspolicy, vilken förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga”, rapporterade tidningen då.

Pontus Rasmusson kommenterade det beskedet på Instagram:

”Alla personer gör misstag. Jag vet att jag kan ses som kontroversiell och att jag dagligen får hat och hot som jag lärt mig bortse. Men ett par videor i början av ens jobb som enligt några är fel ska inte påverka hela ens liv, karriär och framför allt inte det enda jag lever för att göra”, skrev han.

Fem råd till oss som inte är ”superevangelister”

Predikningar i katedralen. I dag inleds den långa raden av trefaldighetssöndagar – de landar först några veckor före första... lördag 3/6 00:00

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10