HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Mats Selander, talesperson för KV. Foto: Arkiv

Kristna värdepartiet: Misstag att ställa upp i EU-valet

Nybildade Kristna värdepartiet ser sitt deltagande i EU-valet som ett misstag. Nu ska man satsa på valet i höst, bland annat genom att arrangera homepartyn hos sympatisörer.

Nyheter · Publicerad 13:32, 2 jun 2014

Kristna värdepartiet fick – olika stavningsvarianter sammanräknade – drygt 450 röster i Europaparlamentsvalet. I backspegeln ångrar partiet att man ställde upp i valet och talespersonen Mats Selander ser beslutet som ett misstag.
– Det dåliga resultatet ger våra politiska motståndare ett smashläge att peka och säga att vi inte har något att göra i politiken. Av det skälet var det oklokt av oss att ställa upp, säger Mats Selander.

Han tror att de flesta av rösterna kom från partiets medlemmar, men till riksdagsvalet i höst räknar han med att KV får betydligt fler röster.
– Ja, det är jag helt säker på. I inrikespolitiken finns det en nisch som är lämnad öppen för oss, nämligen abortfrågan och en mer frimodig och aggressiv politik och opinionsbildning utifrån de kristna värderingarna, säger Mats Selander och tillägger att förhoppningen är att få mellan 0,5 och 1 procent av rösterna.

Beskedet om att KV ställer upp i EU-parlamentsvalet kom i sista stund och partiet deltog inte i valrörelsen, men inför riksdagsvalet vill man satsa på en valkampanj.
– Vi fokuserar på sociala medier och andra billiga sätt att kommunicera på. Vi kommer också att arrangera kristna värdepartyn hemma hos våra sympatisörer. Där har vi inspirerats av Feministiskt initiativs metod att göra hembesök över hela landet, säger Mats Selander.

Arash Asadi
arash.asadi@varldenidag.se

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...