Prisa vår Gud, ni folk, låt hans lov ljuda högt, för han gav liv åt vår själ och lät inte vår fot vackla.
Psaltaren 66:8–9

Världen idag

Kristna spred glädje på Växjös gator och torg

Evangelium på torget och gospel från landshövdingens residens. Det stod på schemat när kristna i sydöstra Sverige kunde mötas till en evangelisationsdag – utan restriktioner – i Växjö i helgen.

– Helt fantastiskt, vi är så tacksamma och glada över att åter kunna mötas, säger Magnus Widholm, präst samt regional missionsledare för EFS Sydöst.

Nyheter · Publicerad 11:00, 5 okt 2021

Som Världen idag nyligen berättat var temat för lördagens satsning i Växjö ”Kom till mig och drick”. Och det blev en lyckad lördag, berättar man från arrangörshåll. 

– Vi upplevde gudsnärvaro. Själv upplevde jag hur mycket man saknat att få samlas, det var nästan så att tårarna rann när vi lovsjöng Gud tillsammans, säger Magnus Widholm. 

Det faktum att restriktioner lyfts bort innnebar inte per automatik att Växjöborna gick ”man ur huse”, som Magnus Widholm på förhand hade förväntat sig. 

– Jag var naiv i min uppfattning om att det bara skulle vara att ”trycka på en knapp” så fort restriktionerna släppts. Vi kanske har blivit lite bekväma, men det handlar även om fortsatt oro för pandemin. Därför har vi försökt jobba trygghetsskapande med att kunna vara många utan att trängsel uppstår, säger han. 

Ungefär 250 personer deltog under de olika samlingarna i domkyrkan. Utöver det befann man sig ute på stan för att skapa kontakt med flanerande människor. 

– Vi hade en samling ute på torget där vi delade evangeliet. Vi mötte en stor öppenhet, människor var glada för att vi var där. 

Kronobergs landshövding Maria Arnholm uppskattade evangelisationsdagen så mycket att hon upplät en del av residenset till arrangemanget. 

– En gospelkör från Växjö stod på residensets trappa och sjöng, säger Magnus Widholm. 

Arrangerande EFS Sydöst mötte också uppskattning från stadens näringsliv. 

– Växjö Citysamverkan blev så glada över vårt arrangemang att de stod för kostnaden att ansöka om polistillstånd. 

Några av de medverkande under dagen var frälsningssoldaten Daniel Viklund, domprosten Christopher Meakin, pastorn Fredric Crona från Pingst Kalmar samt EFS missionsföreståndare Kerstin Oderhem. Magnus Widholm gläds över att deltagare kom från olika håll och samfund. Bland annat deltog organisationen ”Hope for this nation” för fjärde året i följd.

– Vi fick möjlighet att samlas brett och smaka och se att Herren är god, säger han.

Växjö Citysamverkan blev så glada över vårt arrangemang att de stod för kostnaden att ansöka om polistillstånd

Håll ett vakande öga på nya enpartiregeringen

Ledare Så har då Magdalena Andersson till slut tillträtt ämbetet som statsminister, och står för första... lördag 4/12 00:00

Viktig markering när Sveriges biskopar tog Israel i försvar

Ledare Kyrkomötets beslut att utreda folkrättsbrott i Israel och den palestinska myndigheten (PA) speglar... fredag 3/12 00:10

Ser regeringen hoten mot landsbygden?

Ledare Det blev en ny minister med ansvar för landsbygdsfrågor: Anna-Caren Sätherberg, tidigare... fredag 3/12 00:00

Senaste nytt

    Finns lösningen på dagens politiska kaos på Sinai berg?

    Israelkommentar Dagens samhällskris och ökade polarisering har gett det mosaiska förbundet på berget Sinai ny...
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier