Nyheter

Kristna profiler reagerar på att Ekmans blir katoliker

Förvåning, respekt och kritik. Det är de huvudsakliga ingredienserna i reaktionerna från kristna företrädare efter att Livets ords grundare Ulf och Birgitta Ekman meddelat att de ska bli katoliker.

"Kan en apostel verkligen överge sina andliga barn och den apostoliska familj han fött fram?" Frågan kommer ifrån Johannes Amritzer, ledare för missionsorganisationen SOS, i ett öppet brev han publicerar på sin blogg. Han tycker att beslutet känns väldigt märkligt och betonar att frågorna är uppriktigt ställda. "Jag sörjer för att så starka andliga svenska föräldrar i den lutherska familjen, väljer något jag inte förstår."
Linda Bergling, pastor i församlingen Arken, gör ett skriftligt uttalande där hon understryker att hon är för enhet men tycker att det finns flera läromässiga problem med den katolska tron. "Jag för min del vill arbeta de närmaste åren för karismatisk väckelsekristendom med evangelisk framtoning. Jag vet att många som älskar enhet tror tillsammans med mig att det finns en enhet bland Guds folk som inte leder oss till Rom", skriver hon.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS