Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Kristna profiler bjuder in till nationell bönekonferens

Ulf Christiansson, Håkan och Gunilla Gniste, Hans Marklund, Roger Larsson och Broder Mose. Det är några av talarna när nätverket Sverigekonferensen i helgen bjuder in till nationell bön i Örebro.

Nyheter · Publicerad 11:00, 31 aug 2018

– Vi tror det är viktigt att kristna över alla gränser träffas och tar ett böneansvar för landets framtid, säger Jan Lindéh, pastor i Citykyrkan i Örebro, där konferensen hålls.

Han ingår i Sverigekonferensen – ett nätverk med en rad kända pastorer och ledare som under tio års tid jobbat tillsammans och ordnat bönekonferenser. Vid helgens konferens, som heter "Det gäller landet" medverkar, förutom de ovan nämnda, bland annat också Hans och Monica Augustsson, Morgan Carlsson och Per-Arne Imsen.

Jan Lindéh tror att helgens konferens, som pågår från fredag kväll till lördag kväll, kommer att bli viktig.

– Vi har omsorg om vårt land och ser behovet av att be Gud om hjälp, också för hans församling i Sverige. Det är val en vecka senare och även om konferensen inte är direkt inriktad på det, så gäller den landets framtid och väl.

Fredagskvällen börjar med samtal och mingel och därefter konferensmöte.

– På lördagen börjar vi också med gemenskap, följt av bön för landet, seminarier och en profetisk kvällssamling. Seminarierna kommer bland annat att handla om förhållandet mellan kristna och muslimer, om väckelsearbete och om förhållandet till den Romersk-katolska kyrkan.

Vad kommer ni att be för?

– Det finns en viss frihet, men framför allt för Sverige, kristenheten, regering och riksdag. Vi står för sann väckelsekristendom i modern tappning och tror att vi behöver hålla oss inom de gränser evangeliet ger oss. Det finns utsvävningar i dag som går långt utanför Bibelns värld.

Vilka riktar ni er till med konferensen?

– Till Kristi kropp, de troende i Sverige. Alla är välkomna, men det är ingen väckelsekonferens, säger Jan Lindéh.

Minister stödde Mehmed Kaplan

Den nytillträdda kulturministern Amanda Lind (MP), som också har ansvar för trossamfunden, har kritiserats, av bland andra L-ledaren Jan Björklund,...

Så blir regeringspolitiken i några kristna hjärtefrågor

Stopp för nya konfessionella friskolor. Oförändrad Israelpolitik. Och stora utmaningar för de föräldrar som vill vara hemma längre med sina barn. Det...

Orosmoln mellan de fagra formuleringarna

Ledare Så har då Sverige till slut en ny regering. Nu blev regeringsskiftet inte den nystart som valresultatet indikerade, utan en till stor del återanvänd...