Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Kristna och judar läste Bibeln i Knesset

För första gången har judar och kristna samlats, i Israels parlament Knesset, för att ha bibelstudium tillsammans.

Nyheter · Publicerad 12:03, 6 mar 2018

Ett videoklipp från CBN News visar hur judar och kristna samlats, i Israels parlament Knesset, för att studera Bibeln tillsammans i veckan. 

Många tror att det är ett betydande steg mot enhet. En av de medverkande, rabbinen och knessetledamoten Yehudah Glick, menade att bibelstudiet i sig självt är en uppfyllelse av Bibelns ord. 

"Det är spännande att se hur profeternas ord blir verkliga. Vi har människor från hela världen som vill komma till Jerusalem för att studera Bibeln. Precis som vi kan läsa i Jesaja; Guds ord ska utgå från Jerusalem", sa Yehudah Glick.

Han var också värd för eventet tillsammans med grundaren till Israel 365, rabbinen Tuli Weiss, som var exalterad över sammankomsten. 

"Det här är första gången som judar och ickejudar samlas i Knesset för att studera Bibeln tillsammans. Det är helt otroligt. Bibeln, som genom vår långa historia, varit en källa till delning mellan kristna och judar är nu källan till enhet mellan oss”, säger han till CBN News.

Att bibelstudiet äger rum i just Jerusalem, tror Tuli Weiss, har en biblisk betydelse.

” I en bibelvers i Jesaja står det att Toran ska komma från Sion. Och att i ändens tid ska människor strömma till Jerusalem och säga ”lär oss toran”, och det är just det som händer i dag. Här i Knesset", säger han.

Dean Bye, chef för Return Ministries som uppmuntrar kristna och judar att tillsammans verka för att det som står om Israel i Bibeln ska gå i uppfyllelse, kallade händelsen historisk.

Omkring 200 judar och kristna deltog i bibelstudiet rapporterar CBN News.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...