Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Kristna ledare väcker frågor om Lakelandväckelsen

Nyheter · Publicerad 11:02, 15 aug 2008
Flera kristna ledare har börjat ställa frågor om Lakelandväckelsen och Todd Bentley.

– Bibelns instruktioner är solklara, en kristen ledare ska vara trovärdig, funka när det gäller familjeliv, och vara trovärdig och ha förtroende bland närstående, menar Stefan Swärd på sin blogg.
Swärd tycker att det är anmärkningsvärt att det översiktsteam som avskilde Bentley som evangelist inte korrigerade honom.
– Att ha ett trassligt äktenskap, tre små barn, och vara borta från familjen och predika i fyra månader. Vem kan stödja något sådant?
Den norske pastorn Åge Åleskjær skriver i Korsets Seier om att ledare inte ska låta sig "lätt förföras av "superapostlar" och så kallade "profeter" från Kansas, Lakeland och Toronto". Han menar att en väckelse "där osundhet och råhet accepteras, därför att det händer så mycket starkt, är farliga signaler". Åleskjær frågar sig vidare vad Paulus skulle ha sagt om knytnävsslag och sparkar i förbönssituationer.
J Lee Grady, chefredaktör för Charisma, efterfrågar på sin blogg en offentlig ursäkt från både Todd Bentley, de som avskilde honom samt God TV, för att ha skjutit fram Bentley i rampljuset för tidigt.

Jacob Rudolfsson
jacob.rudolfsson@varldenidag.se

Islamister knyts till barnverksamheter

Samhälle. Misstänkta islamister med extrema åsikter kopplas till förskolor och familjedaghem. Det skriver Aftonbladet, som har gjort en kartläggning. –...

Fördjupa reformationens och väckelserörelsernas arv

Ledare Den kristna kyrkan är en båt som navigerar på ett stormigt hav. Det är då helt avgörande att veta vart man ska och hur man hittar rätt. Svensk...

Föreslår kannibalism för att rädda klimatet

Utspel. Att börja äta människokött kan vara ett sätt att rädda klimatet. Det menar Magnus Söderlund, professor på Handelshögskolan i Stockholm. Vissa tabun...