Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Kristna ledare väcker frågor om Lakelandväckelsen

Nyheter · Publicerad 11:02, 15 aug 2008
Flera kristna ledare har börjat ställa frågor om Lakelandväckelsen och Todd Bentley.

– Bibelns instruktioner är solklara, en kristen ledare ska vara trovärdig, funka när det gäller familjeliv, och vara trovärdig och ha förtroende bland närstående, menar Stefan Swärd på sin blogg.
Swärd tycker att det är anmärkningsvärt att det översiktsteam som avskilde Bentley som evangelist inte korrigerade honom.
– Att ha ett trassligt äktenskap, tre små barn, och vara borta från familjen och predika i fyra månader. Vem kan stödja något sådant?
Den norske pastorn Åge Åleskjær skriver i Korsets Seier om att ledare inte ska låta sig "lätt förföras av "superapostlar" och så kallade "profeter" från Kansas, Lakeland och Toronto". Han menar att en väckelse "där osundhet och råhet accepteras, därför att det händer så mycket starkt, är farliga signaler". Åleskjær frågar sig vidare vad Paulus skulle ha sagt om knytnävsslag och sparkar i förbönssituationer.
J Lee Grady, chefredaktör för Charisma, efterfrågar på sin blogg en offentlig ursäkt från både Todd Bentley, de som avskilde honom samt God TV, för att ha skjutit fram Bentley i rampljuset för tidigt.

Jacob Rudolfsson
jacob.rudolfsson@varldenidag.se

Storgåva från megakyrka ska rädda ofödda

Abort. En amerikansk megakyrka vars pastor kunde ha aborterats av sin mor, har donerat 50 000 dollar – drygt 460 000 kronor, till ett rådgivningscentrum för...

Paulus brev hyllades av författare i Sveriges Radio

Media. Vi behöver Paulus mer än någonsin. Det skriver författaren Mattias Hagberg i en essä som publicerats av Sveriges Radio. I texten finns både bibelord...