Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Kristna ledare lyfte Israel vid besök i Vita huset

Flera evangelikala ledare, bland annat Jentezen Franklin, besökte i förra veckan Vita huset för att uttrycka sin oro över Donald Trumps fredsplan för Israel. Ledarna fick möta Trumps rådgivare Jason Greenblatt, och en av ledarna bjöds senare in till själva presidenten.

Nyheter · Publicerad 11:58, 20 mar 2019

Att Donald Trump kan komma att presentera en fredsplan som delar Israel i en israelisk och en palestinsk del oroar kristna ledare i USA. Christian Post beskriver hur några av dessa nyligen besökte Vita huset för att uttrycka sin oro.

Enligt tidningen fick ledarna träffa Trumps rådgivare Jason Greenblatt, som uppges vara en av arkitekterna bakom fredsplanen.

”Även om jag inte får säga vad Greenblatt sade till oss, blev jag uppmuntrad av konversationen och av administrationens önskan att svara på evangelikala kristnas frågor”, skriver amerikansk-israeliska kristna författaren Joel C Rosenberg, som var en av dem som deltog på mötet, på sin blogg.

Andra personer som deltog var, enligt Christian Post, bland annat pastorerna Jentezen Franklin och Paula White.

De kristna ledarna ska ha uttryckt särskild oro över att östra Jerusalem skulle bli palestinsk huvudstad. Donald Trump har nämligen sagt att det, efter ambassadflytten, är palestiniernas tur att få något ”riktigt bra”.

I blogginlägget beskriver Joel C Rosenberg hur han senare åt lunch med vicepresident Mike Pence, som sedan tidigare är hans vän.

”När lunchen var slut frågade vicepresidenten om jag någonsin hade mött president Trump. Jag sade nej. ’Följ med mig’, sade han”, skriver Rosenberg.

Därefter ska Joel C Rosenberg ha letts in i Ovala rummet och presenterats för Donald Trump.

”Det var ett fascinerande möte”, skriver Joel C Rosenberg och beskriver hur han och presidenten talade om hans judiska bakgrund, att han tidigare varit en ”Never Trumper” och om olika politiska frågor.

I slutet av mötet ska Rosenberg ha sagt:

”Historien kommer alltid komma ihåg dig för att ha skyddat oskyldiga, ofödda barn och för att ha flyttat den amerikanska ambassaden till Jerusalem. Som en evangelikal och israelit vill jag tacka dig för båda dessa. Och jag vill att du ska veta att jag ber för dig och din familj varje dag.”

Presidenten verkade, enligt Rosenberg, rörd av dessa ord och gav honom ett fast handslag.

Hur mycket fredsplanen diskuterades framgår dock inte av blogginlägget. Däremot skriver Rosenberg att detta diskuterades med vicepresidenten.

Nu är det dags för Guds rike att kontra med full kraft.

Ledarkrönika I slutet av februari, blev jag, min son och en god vän inbjudna av en annan god vän till Göteborg.... torsdag 4/6 00:20

Lösningen på kravallerna finns hos personen Jesus

Ledare Det gick bara några dagar efter att USA försiktigt började öppna igen efter corona­pandemins... torsdag 4/6 00:00

De livlösa lemmarna var yttre tecken på en inre, djupare brustenhet.

Inför söndag Apg 4:5–12 Etthundratjugo längtande människor samlades för att be om helig Ande. Det var en osäker... torsdag 4/6 00:20