Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Kristna ledare lyfte Israel vid besök i Vita huset

Flera evangelikala ledare, bland annat Jentezen Franklin, besökte i förra veckan Vita huset för att uttrycka sin oro över Donald Trumps fredsplan för Israel. Ledarna fick möta Trumps rådgivare Jason Greenblatt, och en av ledarna bjöds senare in till själva presidenten.

Nyheter · Publicerad 11:58, 20 mar 2019

Att Donald Trump kan komma att presentera en fredsplan som delar Israel i en israelisk och en palestinsk del oroar kristna ledare i USA. Christian Post beskriver hur några av dessa nyligen besökte Vita huset för att uttrycka sin oro.

Enligt tidningen fick ledarna träffa Trumps rådgivare Jason Greenblatt, som uppges vara en av arkitekterna bakom fredsplanen.

”Även om jag inte får säga vad Greenblatt sade till oss, blev jag uppmuntrad av konversationen och av administrationens önskan att svara på evangelikala kristnas frågor”, skriver amerikansk-israeliska kristna författaren Joel C Rosenberg, som var en av dem som deltog på mötet, på sin blogg.

Andra personer som deltog var, enligt Christian Post, bland annat pastorerna Jentezen Franklin och Paula White.

De kristna ledarna ska ha uttryckt särskild oro över att östra Jerusalem skulle bli palestinsk huvudstad. Donald Trump har nämligen sagt att det, efter ambassadflytten, är palestiniernas tur att få något ”riktigt bra”.

I blogginlägget beskriver Joel C Rosenberg hur han senare åt lunch med vicepresident Mike Pence, som sedan tidigare är hans vän.

”När lunchen var slut frågade vicepresidenten om jag någonsin hade mött president Trump. Jag sade nej. ’Följ med mig’, sade han”, skriver Rosenberg.

Därefter ska Joel C Rosenberg ha letts in i Ovala rummet och presenterats för Donald Trump.

”Det var ett fascinerande möte”, skriver Joel C Rosenberg och beskriver hur han och presidenten talade om hans judiska bakgrund, att han tidigare varit en ”Never Trumper” och om olika politiska frågor.

I slutet av mötet ska Rosenberg ha sagt:

”Historien kommer alltid komma ihåg dig för att ha skyddat oskyldiga, ofödda barn och för att ha flyttat den amerikanska ambassaden till Jerusalem. Som en evangelikal och israelit vill jag tacka dig för båda dessa. Och jag vill att du ska veta att jag ber för dig och din familj varje dag.”

Presidenten verkade, enligt Rosenberg, rörd av dessa ord och gav honom ett fast handslag.

Hur mycket fredsplanen diskuterades framgår dock inte av blogginlägget. Däremot skriver Rosenberg att detta diskuterades med vicepresidenten.

Vår tillhörighet som kristna är Guds rike

Ledare Två rörelser i tiden brukar kallas för nationalism och globalisering. Hur ska vi som kristna... lördag 26/9 00:00

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan... lördag 26/9 18:00

Ny verksamhetsledare inom Pingströrelsen

Församling. Pingst styrelse har utsett en ny verksamhetsledare till Pingst Församling. Det blir Richard... lördag 26/9 14:00

Ingen paus för förföljelsen under corona

Missionsglimten Under corona­pandemin har jag skickat flera vädjanden om förbön för kristna som förföljs på grund... torsdag 24/9 00:10

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan...

Hur blir jag bättre på att lyssna på min fru?

Familjefrågan Jag har ett problem. Min fru och flera andra blir lätt irriterade på mig för att de upplever att...