Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Kristna ledare lyfte Israel vid besök i Vita huset

Flera evangelikala ledare, bland annat Jentezen Franklin, besökte i förra veckan Vita huset för att uttrycka sin oro över Donald Trumps fredsplan för Israel. Ledarna fick möta Trumps rådgivare Jason Greenblatt, och en av ledarna bjöds senare in till själva presidenten.

Nyheter · Publicerad 11:58, 20 mar 2019

Att Donald Trump kan komma att presentera en fredsplan som delar Israel i en israelisk och en palestinsk del oroar kristna ledare i USA. Christian Post beskriver hur några av dessa nyligen besökte Vita huset för att uttrycka sin oro.

Enligt tidningen fick ledarna träffa Trumps rådgivare Jason Greenblatt, som uppges vara en av arkitekterna bakom fredsplanen.

”Även om jag inte får säga vad Greenblatt sade till oss, blev jag uppmuntrad av konversationen och av administrationens önskan att svara på evangelikala kristnas frågor”, skriver amerikansk-israeliska kristna författaren Joel C Rosenberg, som var en av dem som deltog på mötet, på sin blogg.

Andra personer som deltog var, enligt Christian Post, bland annat pastorerna Jentezen Franklin och Paula White.

De kristna ledarna ska ha uttryckt särskild oro över att östra Jerusalem skulle bli palestinsk huvudstad. Donald Trump har nämligen sagt att det, efter ambassadflytten, är palestiniernas tur att få något ”riktigt bra”.

I blogginlägget beskriver Joel C Rosenberg hur han senare åt lunch med vicepresident Mike Pence, som sedan tidigare är hans vän.

”När lunchen var slut frågade vicepresidenten om jag någonsin hade mött president Trump. Jag sade nej. ’Följ med mig’, sade han”, skriver Rosenberg.

Därefter ska Joel C Rosenberg ha letts in i Ovala rummet och presenterats för Donald Trump.

”Det var ett fascinerande möte”, skriver Joel C Rosenberg och beskriver hur han och presidenten talade om hans judiska bakgrund, att han tidigare varit en ”Never Trumper” och om olika politiska frågor.

I slutet av mötet ska Rosenberg ha sagt:

”Historien kommer alltid komma ihåg dig för att ha skyddat oskyldiga, ofödda barn och för att ha flyttat den amerikanska ambassaden till Jerusalem. Som en evangelikal och israelit vill jag tacka dig för båda dessa. Och jag vill att du ska veta att jag ber för dig och din familj varje dag.”

Presidenten verkade, enligt Rosenberg, rörd av dessa ord och gav honom ett fast handslag.

Hur mycket fredsplanen diskuterades framgår dock inte av blogginlägget. Däremot skriver Rosenberg att detta diskuterades med vicepresidenten.

Hyllas för uttalande om att utrota judar

Imamen och läraren Ahmed Billoo propagerar för utrotning av judar på sin privata Facebooksida. ”Må Allah räkna deras antal, döda dem och inte lämna...

Estoniadrabbade får inte rätt till skadestånd

En fransk domstol säger nej till skadeståndskraven på de företag som byggde och inspekterade olycksfärjan M/S Estonia, uppger AFP. 852 personer omkom...

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Upptäck ett nytt museum i sommar med hela familjen

– De mer än 1 500 svenska museerna är som mest tillgängliga just nu, så passa på och upptäck ett nytt museum i sommar, säger Mats Persson,...