Innan bergen blev till och du skapade jorden och världen, från evighet till evighet är du, Gud.
Psaltaren 90:2

Världen idag

Kristna enas i bön för världens muslimer

I kväll förenas kristna runt om i Sverige till ett digitalt bönemöte för världens muslimer. Bland annat kommer olika strategiskt viktiga storstäder omslutas av bön.

Att be är avgörande för att få se skörd, påpekar OM:s Sverigeledare Daniel Stråle.

Nyheter · Publicerad 12:00, 6 maj 2021

Evenemanget är en del av den världsvida ekumeniska bönesatsningen för muslimvärlden, den så kallade 30-dagarsbönen, som sedan 1993 hållits under den muslimska böne- och fastemånaden ramadan.

Under innevarande 30-dagarsperiod har det hållits svenska bönesamlingar varje torsdag, genom videokonferens via internet, där kvällens samling blir finalen.

Med början klockan sju kommer under 45 fartfyllda minuter olika storstäder att presenteras av representanter från det dussintal samfund, församlingar och organisationer som är med och arrangerar kvällen, varpå det blir bön för dessa platser. Det handlar exempelvis om turkiska Istanbul, Mosul i norra Irak, Somalias huvudstad Mogadishu och Libanons huvudstad Beirut. 

– Det är ett unikt tillfälle att få ta del av information om strategiska städer och av organisationer som vet vad de talar om. De fick välja fritt vad de hade hjärta för, förklarar OM Sveriges ledare Daniel Stråle som ska medverka under bönemötet.

Mellan klockan åtta och elva på kvällen leder därefter sex organisationer bön i en halvtimme var. 

OM:s ledare jämför bönens kraft med att så in Jesu budskap om Guds rike.

– Man kan inte veta exakt vilket frö som ger skörden, säger han och menar att sådden ändå är avgörande.

Daniel Stråle påpekar att fler muslimer har kommit till tro under de senaste decennierna än genom hela den tidigare världshistorien. 

– Det är ju direkt relaterat till att vi har börjat be för muslimvärlden som aldrig förr, säger han. 

Bönekvällen arrangeras av OM Sverige i samarbete med EFK, EFS, Folk och språk, Gå ut mission, Ibra, Livets Ord, Ljus i Öster, Open Doors, Pingst Jönköping, Svenska evangeliska alliansen, Svenska alliansmissionen, Team Med Uppdrag och YWAM Sweden. 

Den som vill delta i bönemötet kan hitta information om hur man gör på omsverige.se/30dagar-bonekvall/

Man kan inte veta exakt vilket frö som ger skörden.

Om frikyrkan och samkönade relationer

Ledarkrönika Debatten har gått hög sedan Joel Halldorfs text i Expressen om att frikyrkan fullt ut bör acceptera... torsdag 17/6 00:10

Majoritet vill fälla regeringen Löfven

Regeringskris. Fyra partier tänker rösta för att fälla statsminister Stefan Löfven och hans regering i en... torsdag 17/6 16:00

Vårtecken för oföddas rätt till liv en utmaning till Sverige

Ledare Det finns tecken som låter ana en växande förståelse för kritiken mot abortsituationen i världen.... torsdag 17/6 00:10

Fortsatt stöd för Israels regering från kristna Israelvänner

Israelkommentar Efter tolv år med Benjamin Netanyahu vid makten svors på söndagskväll en ny regering in i det...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier