Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

10-åriga Kaysey (på bilden), som tillhör pingströrelsen och skolkompisen Farell, som är katolik, stängdes av från sin skola efter att ha velat avstå en lektion om HBTQ. Foto: Skärmdump www.lifesitenews.com

Kristna elever stängdes av – ville avstå HBTQ-lektion

Två tioåriga elever i England, en pojke och en flicka, har anklagats för homofobi av sin rektor och blivit avstängda från skolan i en vecka. Detta efter att barnen, som är kristna, inte velat medverka under en obligatorisk HBTQ-lektion.

Nyheter · Publicerad 06:46, 14 jul 2019

Rektorn har i sin tur anmälts till lokala myndigheter anklagad för olaglig avstängning, rapporterar Life Site News och Christian Concern.

Händelsen på skolan ska ha utspelat sig den 20 juni i år då en av tioåringarna, pojken Farell, bett sin lärare om att slippa delta under en ”HBTQ-lektion”. Läraren ska ha nekat både honom och flickan, Kaysey, detta och påpekat att det ingick i undervisningsplanen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...