Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Kristen skola vann kamp mot Bidens transkrav

Trots att två kvinnliga studenter utsatts för sexuella övergrepp av en transstudent på skoltoaletter i USA vill Biden-administrationen tvinga landets skolor att låta transpersoner använda vilka omklädningsrum och toaletter de vill. Men efter att en skola lämnat in en stämningsansökan beviljas nu alla religiösa skolor undantag från kraven.

Nyheter · Publicerad 14:00, 29 aug 2022

Biden-administrationen i USA har gjort en nytolkning av en diskrimineringslag, kallad Title IX, som även innefattar diskriminering på grund av sexuell läggning och könsidentitet.

Som Världen idag rapporterat försöker jordbruksdepartementet därför tvinga landets skolor att upplåta omklädningsrum, toaletter och sportaktiviteter baserat på elevernas självupplevda köns­identitet. Annars riskerar skolorna att förlora sina statliga bidrag för behövande elevers skolluncher.

Men nu har en kristen skola beviljats undantag från kraven, efter att den kristna organisationen Alliance Defending Freedom (ADF) lämnat in en stämningsansökan mot Biden-administrationen och den ansvariga tjänstemannen, skriver CBN News.

Skolan, Grant Park Christian Academy i Tampa, Florida, kan nu fortsätta servera gratis skolmåltider till sina studenter. Skolan undantas från kraven av religiösa skäl, liksom alla religiösa skolor, medan resten av landets skolor fortfarande omfattas av dem.

Biden-administrationen har meddelat att det religiösa undantaget ska gälla automatiskt, utan att skolorna behöver ansöka om det.

– Även om det inte borde ha behövts någon stämningsansökan så kan nu alla religiösa skolor, som liksom Grant Park Christian Academy är beroende av Jordbruksdepartementets bidrag, åtminstone servera näringsrika måltider till barn i behov och fortsätta med denna livsviktiga samhällstjänst, säger ADF:s juridiska rådgivare, Erica Steinmiller-Perdomo, i ett uttalande.

CBN News har tidigare rapporterat om en manlig transstudent i USA som dömts till ungdomsvårdsanstalt för att vid två tillfällen ha begått sexuella övergrepp mot flickor på just skoltoaletter.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00