Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Den kristne para-skidåkaren Aaron Lindström belönades med utmärkelsen Årets stjärnskott under Svenska Parasportgalan i Stockholm i söndags, med motiveringen: ”För en sensationell debutsäsong...” Foto: Henrik Montgomery/TT

Kristen para-skidåkare utnämndes till Årets stjärnskott

Den kristna alpina utförsåkaren Aaron Lindström har vunnit Radiosportens pris Årets stjärnskott inom parasporten. – Det är riktigt härligt att höra juryns motivering. Jag kämpar varje dag för att bli bättre. Att få en bekräftelse på det betyder otroligt mycket, säger han till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 15:00, 7 feb 2019

– Aaron är en jättetalang som redan vid sitt första Paralympics lyckades ta en topp tio-placering. Det ska bli riktigt spännande att följa hans fortsatta utveckling och karriär, säger Radiosportens redaktionschef Markus Boger i en kommentar på Sveriges Radios hemsida.  

Utmärkelsen Årets stjärnskott delades ut under Svenska para­sportgalan i Stockholm i söndags och juryns motivering lyder: ”För en sensationell debutsäsong på den alpina världstouren som kröntes av en förstaplats i St. Moritz storslalomtävling. Han var dessutom yngst av alla i den svenska truppen till Paralympics i Pyeongchang. Framtiden är redan här – för Årets stjärnskott 2018, Aaron Lindström.”

Priset delas ut till ”den idrottare, eller lag, som under året tagit ett stort steg framåt i sitt idrottande och visat en positiv attityd och vilja att förbättra sig”.

– Jag känner mig otroligt tacksam. Att få höra att jag tagit ett stort kliv och utvecklats i min skidkarriär är oerhört inspirerande och kul, säger Aaron Lindström.

Det är tredje året i rad som han beträder den röda mattan på Parasportgalan, men första gången som han får det här priset, som också innebär ett träningsstipendium på 10 000 kronor. 

– Stipendiet hjälper otroligt mycket. Alpin skidåkning är en dyr sport och det är viktigt för mig att ha bra utrustning.

Själv fick Aaron Lindström redan i mitten av januari reda på att han vunnit. Han överraskades då av Radiosportens reporter, som kom för att göra en intervju med honom i lägenheten i Järpen, där han går på skidgymnasiet. I slutet av intervjun tog reportern upp en blombukett och gratulerade till priset.

Sedan dess har Lindström hunnit med para-VM i Slovenien och Italien. Där kom han bland annat på 13:e plats i Super-G, hans bästa resultat någonsin inom grenen.

– Det är jag nöjd med. Jag har bestämt mig för att satsa mer på fart och störtlopp, säger han.

Närmast deltar Aaron Lindström i paralympics-tävlingar i Spanien och Frankrike i mars.

– Nu har jag en period då jag kan komma in i harmoni i vardagen, plugga och träna med sikte mot världscuptävlingarna i mars.

På vår hemsida kan du läsa en längre intervju med den kristne skidåkaren, publicerad 17 januari.

Jag känner mig otroligt tacksam. Att få höra att jag tagit ett stort kliv och utvecklats i min skidkarriär är oerhört inspirerande och kul.

Efter Strandhälls Orbán-attack – får brev från ungersk minister

Familjepolitik. Vi respekterar er politik – kan inte ni respektera vår? Det skriver Ungerns familjeminister till Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll...

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Ledare Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll...