Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Kristen låtskrivare toppade i Radio P4

Trots det kristna budskapet var Mats Dernánds ”Solid Ground” en av P4 Örebros mest spelade låtar av en lokal artist under 2018. Och med den nya låten ”She's called Grace”, som har release på fredagen, siktar nu Mats högre.

Nyheter · Publicerad 18:48, 17 jan 2019

Mats Dernánd är en musikalisk mångsysslare som varit en del av Örebros musikliv under lång tid, både i och utanför kyrkan. De senaste två åren har den egna musiken tagit extra fart. ”Solid Ground” är en 80-talsinspirerad låt men med modernt sound, som var en av P4 Örebros mest spelade låtar av en lokal artist förra året, trots det kristna budskapet.

− I och med att sången är på engelska, kan man nog missa budskapet om man inte lyssnar så noga. Men jag vet också att många tagit till sig budskapet, säger Mats Dernánd.

Med den nya releasen ”She's called Grace” hoppas han nå ännu längre med sin musik.

− Det är såklart omöjligt att veta, men jag både tror och hoppas att den har potential att nå längre än någon av mina tidigare låtar. Förhoppningsvis blir den spelad i hela landet.

Bakgrunden till låten är samtal med icke-troende människor om vad nåd egentligen innebär. Mats Dernánds vilja att förklara nådens mysterium ledde fram till en ny sång.

− Det var när jag bytte den ursprungliga titeln ”It's called Grace” till ”She's called Grace” som det lyfte. Jag valde att beskriva nåden som en person som viskar förlåtelse i ditt öra innan du vaknar. När solen går upp och en ny dag föds blir också vi nya skapelser genom nåden.

Sången är en optimistisk, medryckande och ständigt växande låt i soft rock-genren. Den finns även en betydligt lugnare akustisk version, där Mats Dernánd fått hjälp med sången av Cornelia Sander från Örebro.

− Eftersom texten ligger mig så varmt om hjärtat ville jag göra en akustisk version, där texten verkligen kommer fram. Cornelia är en fantastisk sångerska som får hela sången att lyfta.

”She's called Grace” släpps på Spotify och övriga streamingtjänster den 18 januari.

Efter Strandhälls Orbán-attack – får brev från ungersk minister

Familjepolitik. Vi respekterar er politik – kan inte ni respektera vår? Det skriver Ungerns familjeminister till Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll...

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Ledare Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll...