På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Kristen familj dödad i Kabul

En kristen biståndsarbetare från Sydafrika och hans två barn – en flicka och en pojke – sköts på lördagen ihjäl av talibaner i sitt hem i den afghanska huvudstaden Kabul.

Nyheter · Publicerad 15:08, 30 nov 2014

Polisen i Kabul bekräftar endast att mannen var sydafrikan och arbetade för en internationell biståndsorganisation. Men flera andra källor gör gällande att familjen var kristen och arbetade för den amerikanska biståndsorganisationen Partnership in Academics and Development.
I ett uttalande från talibanerna anges att attacken började med en bilbomb och riktade sig mot en byggnad som användes av "kristna missionärer", skriver Columbus Dispatch. Mannens hustru ska inte ha varit i hemmet under attacken, som även dödade en afghansk medborgare.
Polischef Mohammed Zahir uppgav att en av de tre angriparna var klädd i polisuniform. Zahir avgick kort efter att han informerat om angreppet, som var det andra på två dagar mot boendet för utlänningar i Kabul.

Eva Janzon
eva.janzon@varldenidag.se

En stat får inte pressa sina medborgare till att ljuga

Ledare En lärare på Sol­viks­skolan i Järna blev nyligen uppsagd från sin tjänst på grund av sin vägran... tisdag 11/5 00:10

Nationalister band ris för egen rygg

Ledare Efter torsdagens val till provinsförsamlingen i Skottland står nu klart att Skotska... tisdag 11/5 00:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier