HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Kristdemokrater i Twitter-bråk efter Skyttedals asylutspel

Under fredagseftermiddagen fortsatte diskussionsvågorna att gå höga i sociala medier efter KDU-ordföranden Sara Skyttedals utspel på DN Debatt om gränser i asylmottagandet.KDU-företrädaren Carl-Johan Schiller riktar skarp kritik mot två av KD:s toppkandidater, som han menar drar alla KDU:are över en kam.

Nyheter · Publicerad 18:50, 29 aug 2014

Tre av de kristdemokrater som snabbt öppet kritiserade KDU-ordförandens utspel på fredagsmorgonen var Desiree Pethrus, Ella Bohlin och Caroline Szyber.
De två sistnämnde fick under eftermiddagen beröm på Twitter av både Miljöpartiets kampanjledare Christian Valtersson och MP:s migrationspolitiska talesperson Maria Ferm för att vara "tydliga mot KDU".
Det fick Carl-Johan Schiller, distriktsordförande i KDU Stockholm, att reagera. Han skriver till Ella Bohlin: "bra att mp är stolta över ditt pinsamma beteende uppskattas inte av oss som jobbar 24/7 för din kampanj".
Bohlin svarar att det är tråkigt att Schiller "känner så" och att hon inte känner igen sig i retoriken. "Har aldrig varit vår politik", skriver hon.

Carl-Johan Schiller skriver att KDU:s Stockholmsdistrikt "sliter dag och natt" för bland annat just Ella Bohlin och Desiree Pethrus. "Ni spottar dessa ungdomar i ansiktet när ni drar alla över en kam och skriver sak som 'mår illa' och 'skäms'", skriver han.
När Desiree Pethrus skriver att KDU i detta fall stjälper, svarar Schiller: "då vet vi var du står dessan. Vore ju klädsamt att börja med att höra av sig till kdu Sthlm innan ni tar bort vårt material ur valstugan".

Till Världen idag säger Carl-Johan Schiller att han inte vill kommunicera via media vad han tycker om det påstådda bortplocket av material.
– Jag tycker inte att jag behöver förtydliga mig i en artikel. Jag kommer ta upp det här internt.

Hur tycker du att Ella Bohlin och Desiree Pethrus borde ha framfört sin kritik mot Skyttedals utspel?
– Precis som jag sa är det något jag väljer att ta internt med dem, hur jag tycker att de borde ha agerat.

Kommer ni att fortsätta kampanja för KD:s toppkandidater?
– Ja, då. Vi har de toppkandidater vi har. Vi kommer att ställa upp för dem i vått och torrt egentligen. Det är så vi tycker att man ska agera i ett parti, säger Carl-Johan Schiller.

Ella Bohlin vill inte kommentera Twitter-samtalet med Schiller.
– Det är nog ganska tydligt vad jag tycker, säger hon.
Inte heller Desiree Pethrus vill kommentera samtalet, men hon understryker att hon inte har någon personvalskampanj som KDU hjälper till med.
– De deltar i valrörelsen som oss andra som deltar. Vi alla deltar ju och kampanjar.
– Jag har inget särskilt kampanjteam och inget personvalsmaterial som de delar ut.

Arash Asadi
arash.asadi@varldenidag.se

Koalitionsbildande – ett spel Netanyahu behärskar bäst av alla

Israelkommentar Formellt sett börjar koalitionsbildandet nästa vecka, men i praktiken har den pågått sedan den dag då Benjamin Netanyahu utlyste nyval i december. Nu...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...

Judisk ortodox lärarinna blev populär på arabisk skola

Hon heter Ital Levy och är en ortodox judinna som undervisar i hebreiska. Det som är speciellt är att hon gör detta på en arabisk skola i Umm...