Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Kristdemokrat misshandlad – anklagades för att hata homosexuella

En kristdemokrat i Uddevalla blev slagen i ansiktet och anklagad för att vara homofob när några personer han samtalade med fick reda på hans partitillhörighet.

Nyheter · Publicerad 00:00, 25 jun 2014

Knytnävsslag i ansiktet, påstods hata homosexuella, fick glasögonen krossade och mobiltelefonen kastad i väggen. Det var vad som hände en kristdemokrat i Uddevalla för några dagar sedan. Mannen hade ett till synes trevligt samtal med fyra, fem andra personer, ett samtal som dock snabbt ändrade karaktär när de fick reda på att mannen sympatiserar med Kristdemokraterna.

– Han anklagades då för att hata homosexuella. Därefter fick han upprepade knytnävsslag i ansiktet. Restaurangägaren har bekräftat händelsen, säger David Sahlsten, lokal KD-ordförande i Uddevalla, till Bohuslänningen.

För Världen idag berättar Sahlsten att mannen i dag har fysiskt ont, men att han främst mår dåligt psykiskt efter det inträffade. Han säger också att partiet lokalt sedan tidigare fått ta emot antydningar om hot, exempelvis när de arrangerat en familjedag på första maj.

– Det är allvarligt att man blir anfallen för sina åsikters skull eller på grund av det politiska engagemanget. I förlängningen kan det bli en fråga om vem som vill eller vågar engagera sig politiskt, säger han till Bohuslänningen.

Magnus Jacobsson, kommunalråd för KD i Uddevalla, har varit i kontakt med mannen efter händelsen.

– Han är framför allt chockad och bedrövad över att det ska behöva vara så här. Vi som parti reagerar givetvis. Nu kommer vi att upprätta en anmälan och drar igång ett inre skyddsnät. Vi kommer att erbjuda samtal och stöttning på alla sätt och vis. Vi har även informerat såväl kommunens som partiets säkerhetschef om läget. Tyvärr har det här skett på flera ställen i landet, säger han till tidningen.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....

Hyllas för uttalande om att utrota judar

Imamen och läraren Ahmed Billoo propagerar för utrotning av judar på sin privata Facebooksida. ”Må Allah räkna deras antal, döda dem och inte lämna...

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Upptäck ett nytt museum i sommar med hela familjen

– De mer än 1 500 svenska museerna är som mest tillgängliga just nu, så passa på och upptäck ett nytt museum i sommar, säger Mats Persson,...