Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

I maj 2014 sköts fyra personer till döds vid det judiska museet i Bryssel. Foto: Virginia Mayo/AP/TT

Kräver livstid för morden vid Judiska museet

Åklagare kräver att den franske jihadist som befunnits skyldig till det dödliga dådet vid Judiska museet i Bryssel i maj 2014 döms till livstids fängelse.

Nyheter · Publicerad 16:47, 11 mar 2019

Fyra personer – två israeliska turister, en fransk volontär och en belgisk receptionist – dödades vid dådet när en beväpnad man började skjuta vid ingången till museet. Sex dagar senare greps den misstänkte gärningsmannen, den 33-årige franske medborgaren Mehdi Nemmouche, i Marseille och han har sedan dess suttit häktad i Bryssel.

En jury förklarade i förra veckan Nemmouche skyldig till ”terrormord”.

– Vi begär, utan att tveka ett ögonblick, att ni dömer Mehdi Nemmouche till livstids fängelse, sade åklagaren Yves Moreau till rätten och kallade den dömde gärningsmannen för ”feg” och för ”psykopat”.

Åklagaren kräver också ett 30-årigt fängelsestraff för en 30-årig medhjälpare som befunnits skyldig till att ha försett Nemmouche med de vapen han använde vid dådet.

Domar väntas senare under måndagen.

Kärnan i en andlig reformation

Ledare I Gamla testamentet finns ett intressant dubbelverk från tiden efter Israels babyloniska fångenskap. Det är böckerna Esra och Nehemja, som skildrar...