Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Kramar och Jesus när LP bjöd in till Timrå

Dubbelt så många som anmält sig dök upp när LP i Timrå nyligen bjöd in till regional LP-helg. De fick höra ett tydligt budskap om att tron på Jesus kan förändra liv.

Nyheter · Publicerad 17:00, 12 jun 2018

Om det fanns någon oro hos arrangörerna för att de trettio anmälda skulle välja sol och bad istället, så visade den sig obefogad. Istället fick den frivilliga kökspersonalen be om ett brödunder då närmare 60 besökare droppade in, hungriga på både andlig och lekamlig mat. 

Och de bjöds frikostigt både på predikan, sång, vittnesbörd och samvaro runt dukade bord. Här möttes nya och gamla vänner i vänlig stämning och avspänd atmosfär. 

Mycket skratt och även stilla gråt varvades när känslosamma vittnesbörd rörde åhörarnas hjärtan, bland annat från trubaduren Alf Lax som spelade gitarr och sjöng egna sånger. 

– Gud tycks vilja använda människor som misslyckats. Och Guds nåd är större än våra misslyckanden. Om vi går bort från Gud, så vill Han alltid att vi ska komma hem igen, sa Hans Wikström, verksamhetschef för LP riks som predikade om hur minus blir plus då man överlämnar sitt mentala bagage till Gud.

Roger Henriksson, LP-föreståndare i Timrå, berättade om syftet med regionala LP-helger som den här.

– Vi samlas i regionen för att få en fin gemenskap och bygga nätverk med människor som kan hjälpa den som behöver bli fri från alkohol och droger, säger han.

– Deltagarna får lära känna varandra och se att det är fler som har det jobbigt men också att det finns många som lyckats vända från mörker till ljus genom LP, att tron på Jesus kan förändra deras liv.

På frågan om han är nöjd med lördagen formligen strålar Roger Henriksson av glädje. 

– Jag är oerhört nöjd, det har varit en härlig stämning, fin sång av Alf Lax, bra predikan av Hans Wikström och gripande vittnesbörd. Och att det kommit nästan dubbelt så många som var anmälda, vilken överraskning, säger han.  

– Det är gemenskap här i LP, folk får komma som de är, vi ser på vart de är på väg istället för var de har varit. Vi har även ungdomar här, ofrälsta och utan kyrkobakgrund. Vi kramar om dem och visar att de är älskade.

Lilla Aktuellt väjde för svåra frågor om könsbyte bland barn

Könsdysfori. Att bli pojke var helt rätt för tioåriga Minea, som numera heter Max. Det berättade förra veckans ”Lilla Aktuellt”, SVT:s nyhetsprogram som vänder...

SKR: ”Migrationsverket måste respektera konvertitens tro”

Konvertiter. Migrationsverkets bedömning av konvertiter har systematiska brister, och måste ta större hänsyn till hotbild och levd tro. Det skriver Sveriges...

100 år av demokrati finner oss i politisk kris

Ledare 100 dagar utan regering I måndags firade demokratin 100 år i Sverige – ett faktum värt att fira! Den 17 december 1918 fattade riksdagen beslutet om ”allmän och lika...

Olof Edsinger i DN: Låt inte 15-åringar byta kön

Könsdysfori. Regeringen måste dra tillbaka det lagförslag som skulle göra det möjligt för 15-åringar att göra ett kirurgiskt könsbyte utan föräldrarnas...

Asia Bibi är kvar i sitt gömställe

Pakistan. Det är fortfarande oklart när Asia Bibi, den kristna kvinna som den 30 oktober frikändes från en dödsdom för hädelse, ska kunna lämna sitt gömställe...