Den ekumeniska korsvandringen mellan Haparanda och Ystad har pågått sedan den 1 juni och avslutades i helgen. Vid Sveriges sydligaste plats, Smygehuk, strålade korsvandrarna samman med en grupp lokala kristna som möts till bön för Sverige varje lördag sedan flera år tillbaka.
– Det var ett trettiotal bedjare från södra Skåne, Trelleborg och Ystad med Roul och Birgit Åkesson från Biker Church i spetsen. Där blev det en spontan proklamation och bön för Sverige, Europa och kontinenterna, säger Joakim Freiman, pastor i Hälsobackskyrkan, Ystad.
På söndagsmorgonen var han och några av församlingsmedlemmarna med och bar korset den allra sista sträckan, mellan Svarte och Ystad, där vandringen avslutades med en gudstjänst.
Men slutsignalen har inte gått ännu. Nu måste vi lyfta korset mer än någonsin, även i vår vardag, menar Joakim Freiman.
– Vi är burna av korset, men har också en kallelse att bära korset. Det är systemåterställningsknappen för alla människor och nationer.
Som Världen idag tidigare har berättat, är vandringen ett initiativ av sångaren och evangelisten Alf Lax. Han har gjort flera egna kortare korsvandringar efter en vision 2015.
I år arrangerades stafettvandringen av den ekumeniska föreningen Gå för Sverige. På vissa av sträckorna genom Halland och Skåne har det fattats folk, men då har korsvandrare från andra delar av landet anslutit, bland annat från Umeå.
Alf Lax tror att behovet av att stå tillsammans för Guds rike, över samfundsgränserna, kommer att bli allt viktigare framöver.
– Det här är början på en rörelse som jag tror kommer att fortsätta, säger han.
– Det känns fantastiskt att mellan 350 och 400 människor har vandrat sammanlagt 220 mil genom hela vårt land. Det är dags att visa att Sverige är ett kristet land, byggt på kristna värderingar. Vi måste sluta huka oss och stå axel mot axel i trons goda kamp.