Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Köpcenter i konfliktens kärna

Nyheter · Publicerad 15:00, 9 jan 2019

Den israeliska matvarugiganten Rami Levi färdigställer i dagarna sitt femtionde köpcenter. Hans butiker är kända för att rikta sig till både judar och araber, kunder såväl som anställda. Flera av centren ligger i Judéen och Samarien.

Den här gången skapar platsen däremot extra uppmärksamhet, eftersom den ligger precis vid säkerhetsbarriären i Atarot. Detta är Jerusalems port till Ramallah och ett område som är känt för sina våldsamma demonstrationer. Flera av de anställda kommer från Ramallahområdet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...